Vágólapra másolva!
A női kosárlabda NB I-ben szereplő Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leszerződtette a cseh, olasz és török bajnokságot is megjárt, Euroleague tapasztalattal is rendelkező amerikai irányítót, Ashleigh Fontenette-et.

Monica Engelman és Nagy Dóra súlyos sérülése miatt az elmúlt néhány mérkőzését irányító nélkül játszotta a DVTK, ami óriási hátrányt jelentett a riválisokkal szemben, éppen ezért égető szükség volt a poszt betöltésére.

Ashleigh Fontenette a sikeres középiskolai évek után a texasi egyetemen folytatta tanulmányait (ide járt a DVTK korábbi játékosa Brittainey Raven is), ahol utolsó évében a BIG12 konferencia legjobb csapatába is beválasztották.

Ashleigh Fontenette a török bajnokságból érkezett a DVTK-hoz Forrás: texassports.com

Az Aluinvent DVTK friss igazolása a szezont a világ egyik legerősebb női kosárlabda bajnokságában, Törökországban kezdte, ahol csapatában 15 pontot, 4 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt mérkőzésenként. A legjobb teljesítményét éppen a nagynevű Galatasaray ellen nyújtotta, amikor is 18 pontot, 10 gólpasszt és 6 lepattanót jegyezhettek fel a statisztikai lapjára.

Több jó alternatíva közül azért esett a választásom Ashleigh-re, mert mind támadásban, mind védekezésben meg tudja valósítani azt, amit én szeretnék látni ezen a poszton. Biztos vagyok benne, hogy segítségével sokkal eredményesebbek leszünk a következő hónapokban, és előrébb lépünk a tabellán. Még egy magyar válogatott játékos leigazolásán dolgozik a klubvezetés, remélem rövidesen az ő érkezését is be tudjuk jelenteni és ezzel teljessé válik a keretünk a bajnokság második felére" – nyilatkozta Stefan Svitek, az Aluinvent DVTK vezetőedzője az amerikai irányító szerződtetését követően.