Vágólapra másolva!
December 2-án a budapesti Türkecsarnokban rendezik meg a Tippmix Kelet-Nyugat kosárlabda All-Star gálát. Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, valamint Kucsera József, a szervezőbizottság társelnöke beszélt a programokról.

Szalay Ferenc egy rövid helyzetértékeléssel nyitotta a sajtótájékoztatót, elmondta, 2017 egyértelműen egy sikeres év a magyar kosárlabda szempontjából, hiszen mind a női, mind a férfi válogatott kiválóan szerepelt az Európa-bajnokságon, de klubcsapataink is szépen helytállnak a nemzetközi kupasorozatokban. A gálára áttérve az szövetség elnöke kiemelte, hogy felhőtlen hangulatra és igazi kosárünnepre számít szombaton a Tüskecsarnokban, ahová telt házat, azaz körülbelül 3000 nézőt várnak.

Kucsera József (balra) és Szalay Ferenc (jobbra) is magas színvonalú, szórakoztató eseményre számít a Tippmix Kelet-Nyugat All-Star gálán Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ami a programot illeti, kapunyitás 14 órakor lesz, 14.20-tól veszi kezdetét a gála a kerekesszékes Kelet-Nyugat bemutatómeccsel. Ezt követi fél 4-től az előmérkőzés, ahol a férfi U20-as válogatott méri össze erejét az egyetemi bajnokság legjobbjaival. Az összecsapás után (ami várhatóan kiélezett küzdelmet hoz, mivel az U20-as csapat erre felkészülési meccsként tekint) a ceremóniáké lesz a főszerep, először miniszteri dicsérő leveleket adnak át Tursics Sándornak, Ránky Mátyásnak és Mészáros Lajosnak, a hazai kosárlabdasport kiemelkedő alakjainak. Majd a megyei szövetségek díjaznak olyan szakembereket, akik az elmúlt években elévülhetetlen érdemeket szereztek a megyei kosárlabda szervezetté tételében.

A díjátadók csúcspontjaként 17.40-kor a kitűnő évet produkáló válogatottakat köszöntik majd, hogy aztán 18 órától megkezdődjön a Kelet-Nyugat All-Star főmérkőzés.

A negyedek közötti szünetek sem fognak unalmasan telni, az elsőben a rendkívül látványos zsákolóversenyt rendezik meg, félidőben a világhírű Experidance tánccsoport lép fel, a harmadik és negyedik negyed között pedig a tripladobó-versenyt nézhezik meg a kilátogatók.

Perl Zoltán és Benke Szilárd a válogatott után a nyugati All-Star csapatban is együtt játszanak, de immáron Vojvoda Dávid és Juhos Levente ellen Fotó: Mudra László - Origo

Kucsera József elmondta, azért esett a választás a Tüskecsarnokra, hogy Budapesten is népszerűsítsék a kosárlabdát, szeretnék, hogy ismét legyen fővárosi élcsapat a bajnokságokban. Ahogy korábban, úgy ezúttal is a szurkolók szavazatai alapján születtek meg a kezdőcsapatok, 17300 voks érkezett az interneten. Ezek alapján a kezdő ötösök:

Kelet: Kendrick Perry, Vojvoda Dávid (mindkettő Szolnoki Olaj KK), Ivan Lilov (DEAC), Juhos Levente (Naturtex-SZTE-Szedeák), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE)

Nyugat: Govens Darrin, Perl Zoltán (mindkettő Falco KC Szombathely), Benke Szilárd (Zalakerámia ZTE KK), Lóránt Péter, Keller Ákos (mindkettő Alba Fehérvár)

A cserepadokat úgy állította össze a két edző (Nyugat: Gasper Potocnik, Körmend; Kelet: Dragan Aleksic, Szolnok), hogy minden NB1-es csapatot legalább egy játékos képviseljen, így bárki megtalálhatja a kedvencét a gálán.

Keleti cserék: Marko Boltic (SZTE), Seth Allen (ASE), James Bernand Thompson (KTE), Devante Wallace (JKSE), Quincy Ford (Szolnok), Bennet Davis (MAFC), Gerald Armwood (DEAC)

Nyugati cserék: Marquis Jurrel Wright, Ferencz Csaba, Justin Tuoyo (mindhárom Körmend), Jabril Durham (PVSK), Chris Dunn (Kaposvár), Váradi Benedek (Falco), Ryan Watkins (Sopron)

Jegyek még kaphatóak elővételben az eventim.hu oldalon, de a helyszínen is hozzá lehet majd jutni a belépőkhöz. Aki lemaradna, az otthon is nézheti élőben a kosárünnepet a mindigo.hu internetes közvetítésével.