Férfi és női csapatunk is kikapott a curling-Eb-n

női curling,
Vágólapra másolva!
A magyar női válogatott Dániától, a férfi együttes pedig Izraeltől kapott ki a St. Gallen-i curling Európa-bajnokságon szerda délelőtt.

A Fóti Balázs, Riesz Gábor, Varga Balázs, Ézsöl Gábor, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású csapat az ötödik end után 1-4-re állt, a hatodik játékrészben azonban sikerült egyenlítenie (4-4). Ezt követően viszont az ellenfél visszavette a vezetést, és végül úgy győzött 8-4-re, hogy a tizedik endet már le sem játszották.

Lehet még javítani Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Magyarország hat mérkőzés után két győzelemmel és négy vereséggel áll a B divízió A csoportjában. Ezzel biztossá vált, hogy a magyar válogatott a nyolcas csoportban nem végezhet a továbbjutást jelentő első háromban, és így már a vb-részvételre sincs esélye.

A Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Kalocsai Vera, Micheller Dorottya összeállítású női válogatott a harmadik end után már 0-3-ra állt a dánokkal szemben, végül 6-4-re kapott ki. A magyarok - akik 19 órától Oroszországgal játszanak - hét forduló után két győzelemmel és öt vereséggel hatos holtversenyben az ötödik helyen állnak.

Az élvonal tíz csapata közül a legjobb hét indulhat majd a márciusi, kanadai világbajnokságon, az utolsó kettő kiesik a B divízióba, míg a nyolcadik helyezett a második vonal legjobbjával csap össze a vb-részvételért.