A világ legjobbjai ellen készül a vb-re a női kéziválogatott

Kim Rasmussen, kézilabda
GSM Bucharest's Romanian coach Kim Rasmussen reacts during the EHF Women's Champions League Final Four final match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 8, 2016. ATTILA KISBENEDEK / AFP
Vágólapra másolva!
Csütörtöktől vasárnapig a norvégiai Möbelringen Kupán tartja a jövő pénteken kezdődő németországi világbajnokság főpróbáját a magyar női kézilabda-válogatott.

"Úgy érzem, ez egy újfajta felkészülés lesz a csapat számára, hiszen három nehéz meccset játszunk közvetlenül a világbajnokság előtt. Majd a végén kiderül, ez jó, vagy rossz döntés volt" - nyilatkozta az M4 Sportnak a magyar csapat szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen.

Kim Rasmussen taktikája visszafelé is elsülhet Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Hozzátette, az év során több extra edzést, illetve felkészülési időszakot tudtak beiktatni, de most, közvetlenül a világverseny előtt szinte alig van lehetőségük a közös gyakorlásra, ezért választotta, hogy a világ legjobb csapataival készüljenek.

A magyar válogatott csütörtökön az olimpiai bajnok orosz, szombaton a világ- és Európa-bajnoki címvédő norvég, vasárnap pedig a dél-koreai csapattal találkozik Strauméban.

"Tizennyolc fős a keret jelenleg, ők fizikálisan is rendben vannak" - mondta Rasmussen, aki Tomori Zsuzsannára és Szucsánszki Zitára sérülés miatt nem számíthat a norvégiai tornán.

A szakember elmondta, több védekező játékos szerepel a keretben a tavalyihoz képest, mert úgy véli, a svédországi Európa-bajnokságon a válogatottnak védekezése volt a leggyengébb.

A rangos felkészülési tornán elsősorban a hét-hat elleni játékot és a lerohanásokat szeretné gyakorolni együttesével, hogy a támadások is minél jobban összeálljanak.

- szögezte le.

A dán edző a tornát követően hirdeti ki a világbajnokságra utazó 16 fős keretét.

A jövő pénteken kezdődő vb-n a magyar csapat Norvégiával, Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban. Ezeket a mérkőzéseket Bietigheim-Bissingenben, a nyolcad- és negyeddöntőt Lipcsében rendezik.

A Möbelringen Kupa programja:

csütörtök:
Norvégia-Koreai Köztársaság 18.15
Oroszország-Magyarország 20.30

szombat:
Koreai Köztársaság-Oroszország 16.00
Norvégia-Magyarország 18.15

vasárnap:
Koreai Köztársaság-Magyarország 16.00
Norvégia-Oroszország 18.15