Vágólapra másolva!
A címvédő Békéscsaba rendkívül könnyedén győzte le a szlovák Strabag VC Bratislava együttesét a női röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának csütörtöki játéknapján.

A pozsonyiak szerdán a Vasastól is kikaptak, s most sem volt esélyük a fővárosban rendezett összecsapáson.

A békéscsabai lányok könnyedén győzték le a Strabag VC Bratislavát Fotó: Mudra László - Origo

Pénteken a két magyar csapat találkozik a Folyondár utcában.

Eredmény:
Linamar-Békéscsabai RSE - Strabag VC Bratislava (szlovák) 3-0 (22, 16, 13)
Budapest, Folyondár utca, 300 néző. V: Muha, Bardic (horvátok)

Békéscsaba: Mlinar 6, Dobi 12, Koseková, Ivanovics 9, Pekárik 9, Fresco 16. Csere: Molcsányi, Szpin (liberók). Vezetőedző: Alberto Salomoni.
Bratislava: Ovecková, Hudecová 7, Cigániková 6, Radonjics 9, Sevarika 4, Candráková 6. Csere: Nikmonová (liberó), Jancová (liberók), Ramajlová, Písecná. Vezetőedző: Tomás Varga.

Alberto Salomoni (Békéscsaba): – Nem szabad elfelejteni, hogy négy hete dolgozunk együtt a teljes kerettel, normális, hogy a nekünk új pályán volt némi problémánk a kezdéskor. Ugyanakkor játszmáról játszmára jobban játszottunk, és tetszett, hogy az intenzív volt a védekezésünk, sok labdát megmentettünk, kicsit több türelemmel és kevesebb hibával játszottunk, mint általában. Szép győzelem volt, láttuk, a munka kifizetődik.

Tomás Varga (Bratislava): – Az első szettben jól játszottunk, harcoltunk. A második játszmában aztán a Békéscsaba szintet lépett, teljesen más sebességre kapcsolt, és mi nem tudtuk tartani vele a lépést. Benne volt a lábunkban, a fejünkben a Vasas elleni vereség, így a Békéscsabának elég egyszerű dolga volt. A meccseken vagy nyerünk, vagy tanulunk valamit, most tanultunk.