Hatalmasat küzdött, de kikapott Párizsban a Telekom Veszprém

HANDBALL - EHF CHAMPIONS LEAGUE - PARIS SG v VESZPREM CHAMPIONS France HAND HAND-BALL HANDBALL league Paris PARIS SAINT GERMAIN PARIS SG PSG SAINT SPORT
Thierry Omeyer (PSG Hanball), Nikola Karabatic (PSG Hanball) during the EHF Champions League, Group Stage, group B Handball match between Paris Saint-Germain Handball and Veszprem, on November 12, 2017 at Pierre de Coubertin Stadium in Paris, France - Photo Stephane Allaman / DPPI
Vágólapra másolva!
Vérbeli csoportrangadót vívott egymással a Telekom Veszprém és a Paris Saint-Germain csapata a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjában. A párizsiak végig fölényben játszottak, a magyar alakulat a lefújás pillanatáig hatalmasat küzdött, a vége azonban 33-28 a franciáknak.

Eredmény,
Férfi Bajnokok Ligája, 7. forduló, B csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - Telekom Veszprém 33-28 (19-14)
A Veszprém gólszerzői: Gajic, Tönnesen 5-5, Marguc, Ilic 4-4, Nilsson, Manaszkov 3-3, Accambray 2, Ugalde, Blagotinsek 1-1

Mindkét oldalon voltak fontos hiányzók, a hazaiaknál Abalo, Luka Karabatic és Narcisse, a Veszprémből Nagy László nem léphetett pályára. Sajnos a franciák világválogatottnak is beillő kerete jobban elbírta a sérültek nélkülözését, Nikola Karabatic vezérletével az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést, hatalmas tempót diktáltak, Lékaiék pedig futottak az eredmény után.

Az első tíz percben még viszonylag szoros volt az állás, a PSG nem tudott gólokkal ellépni. Utána sajnos Thierry Omeyer eksztázisba került és elképesztő bravúrokat mutatott be, többek között két hétméterest is hárított, teljesen megbabonázta a veszprémi támadókat. A túloldalon bezzeg nem remegtek meg a kezek, így a 15. percben már öttel mentek a franciák és bár Ljubomir Vranjes időt kért, a félidő hátralévő részében nem sikerült közelebb férkőzni, maradt az ötgólos differencia.

Nikola Karabatic és Thierry Omeyer volt a PSG vezére a Telekom Veszprém ellen Forrás: DPPI/Stephane Allaman

A szünet után jobban kezdett a magyar bajnok, Ilics és Ugalde gyorsan háromgólosra faragta a hátrányt, utána viszont folytatódott az adok-kapok, a védelmeknek csupán epizódszerep jutott. Potyogtak a gólok, ám a Veszprém két gólnál közelebb nem tudott riválisához férkőzni. Egészen a 45. percig, akkor Tönnesen csökkentette minimálisra a különbséget, így újra nyílttá vált a mérkőzés, pláne, hogy a veszprémi kapuban Mikler is előhúzta a cilinderből világklasszis formáját.

A hajrában Momir Ilics és Sander Sagosen került a kelleténél közelebbi kapcsolatba egymással, a kakaskodást páros kiállítással „díjazták a játékvezetők". A feszültség tapintható volt a csarnokban, a döntő pillanatokból viszont rendre a franciák jöttek ki győztesen, így öt perccel a vége előtt újra három, majd négy gól volt a különbség. A vége 33-28 a PSG-nek.

Nagy László védekezésben és támadásban is nagyon hiányzott, a BL-ben eddig remeklő Lékai Máté sem tudta hozni a tőle megszokott extra teljesítményt, ez pedig döntőnek bizonyult.

A Veszprém ezzel elszenvedte első vereségét a kiírásban, a revánsra viszont nem kell sokat várnia, a sorsolás értelmében ugyanis a következő játéknapon, november 18-án szombaton a PSG látogat a Veszprém Arénába.

A Telekom Veszprém edzője, Ljubomir Vranjes így értékelt a lefújást követően:

A B csoport állása: 1. Paris Saint-Germain 12 pont, 2. Telekom Veszprém 11, 3. Flensburg-Handewitt (német) 10, 4. Vive Kielce (lengyel) 6, 5. Meskov Breszt (fehérorosz) 5 (190-194), 6. Celje PL (szlovén) 5 (209-222), 7. THW Kiel (német) 5 (165-182), 8. Aalborg (dán) 2