Vágólapra másolva!
Az izlandi FH Hafnarfjördur nyerte a férfi kézilabda EHF Kupa-selejtező második fordulójának rendhagyó módon három felvonásból álló párharcát Szentpétervár csapatával szemben.

Az európai szövetség (EHF) honlapjának vasárnapi beszámolója emlékeztet rá, hogy az északi szigetország együttese hazai pályán 37-33-ra győzött az első mérkőzésen, majd a visszavágón pontosan ilyen végeredmény született az oroszok javára.

A problémát az jelentette, hogy a szentpétervári meccs játékvezetői szerint hosszabbításnak kellett döntenie a továbbjutó kilétéről, pedig a szabály egyértelműen kimondja, hogy az EHF Kupa-selejtezőben erre nem kerülhet sor, azonos eredményeknél hétméteresek következnek.

Nem mindennapi körülmények között jutott tovább az izlandi FH Hafnarfjördur az EHF-Kupában Forrás: fh.is

Mivel a Hafnarfjördur nyerte a hosszabbítást, a szentpéterváriak óvást nyújtottak be, amelyet az EHF elfogadott, és úgy határozott, az izlandiaknak vissza kell térniük az oroszországi városba, hogy hétméteresekkel döntsenek a továbbjutásról. Mivel a játékvezetők felelőssége megállapítható, az európai szövetség magára vállalta a 2700 kilométeres utazás költségeit.

A párharc harmadik felvonására vasárnap, helyi idő szerint délben került sor, és mivel a Hafnarfjördur 4-3-ra győzött a hétméterespárbajban, a selejtező harmadik körébe lépett.