Vágólapra másolva!
Székely Norbert, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 12 fős utazó keretét, amely szombaton Litvániában kezdi meg szereplését a 2019-es Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a Székesfehérváron edzőtáborozó nemzeti csapatból a kapitány döntése értelmében Mansaré Manty, Lelik Réka, illetve Gereben Lívia nem tart a társakkal az első összecsapásra.

Székely Norbert szövetségi kapitány tizenkét játékossal számol Litvániában Fotó: Polyák Attila - Origo

Székely Norbert azt mondta, hogy maximálisan elégedett a három játékos munkájával, remekül dolgoztak, s a későbbiekben mindenképpen számít rájuk.

A júniusi csehországi Eb-n a magyar csapat - még Stefan Svitekkel a kispadon - egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott Királyváradon (Hradec Kralove), s végül a 12. helyen zárt.

A 2019-es Eb-nek Szerbia és Lettország ad otthont.

A magyar keret:
Goree Cyesha Damian, Krivacsevics Tijána, Simon Zsófia, Varga Zsófia (CMB Cargo Uni Győr), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Katona Szidónia, Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK), Dubei Debóra, Határ Bernadett (Sopron Basket), Szabó Fanni, Zele Dorina (Aluinvent DVTK Miskolc), Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs)

A magyar női kosárlabda minőségi ugrás előtt áll

Szombaton Litvánia ellen idegenben kezdi meg szereplését a magyar női kosárlabda-válogatott a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőiben. A magyarok mellett az orosz, a litván és az albán csapat szerepel egy csoportban. Mivel az oroszok abszolút kiemelkednek ebből a négyesből, a magyar csapat számára kulcsfontosságú lesz a litvániai meccs, amelyre a régi-új szövetségi kapitány, Székely Norbert készíti fel az együttest.

A magyar válogatott Eb-selejtezői:

november 11.:
Litvánia-Magyarország, Kedainiai 18.00
november 15:
Magyarország-Albánia, Miskolc 20.00
2018. február 10.:
Magyarország-Oroszország
2018. február 14.:
Magyarország-Litvánia
2018. november 16.:
Albánia-Magyarország
2018. november 21.:
Oroszország-Magyarország