Fociban tilos, pólóban nem: 14 éves sportoló a felnőtt OB I-ben

Dömsödi Dalma
A 14 éves Dömsödi Dalma (jobbra) Kemény Ferenccel
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport arról adott hírt, hogy a mindössze 14 éves Dömsödi Dalma a Szentes felnőtt női vízilabdacsapatában játszhatott a Honvéd elleni bajnoki mérkőzésen. Mindez azért is érdekes, mert a labdarúgó NB II-ben szereplő MTK szintén pályára küldött volna egy 14 éves focistát, ám az MLSZ szabályai erre nem adnak lehetőséget.

Amit tehát szabad a vízilabdában, azt nem szabad a fociban. Feczkó Tamás, az NB II-ben listavezető MTK edzője néhány nappal ezelőtt arról panaszkodott, hogy a a 14 esztendős Zuigéber Ákost nem küldheti pályára a felnőttcsapatban, mert az MLSZ ezt tiltja. A szövetség versenyszabályzatában az szerepel, hogy 16 éves kor betöltése előtt felnőttbajnokságban (és kupában) nem szerepelhet ifjú játékos.

A 14 éves Dömsödi Dalma (jobbra) Kemény Ferenccel Forrás: delmagyar.hu

Úgy látszik, a vízilabdázók ebben az esetben megengedőbbek.

Dömsödi Dalma - ha akar - 14 évesen bármelyik felnőtt OB I-es meccsen medencébe szállhat. A szentesi pólós kislány nagy álma a 2024-es nyári olimpiai szereplés, ekkor még csak 21 éves lesz.

Egerszegi Krisztina 1988-ban 14 évesen nyert Szöulban olimpiai bajnoki címet. Még szerencse, hogy a FINA nem az MLSZ szabályrendszerét követte.