Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém a fehérorosz Meskov Breszt, a MOL-Pick Szeged pedig a svéd IFK Kristianstad csapatával találkozik hétvégén a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A veszprémiek az elmúlt három idényben kilenc alkalommal találkoztak a belorusz együttessel a SEHA Ligában, és mindannyiszor győztek, kétszer hosszabbítás után.

A magyar bajnoki címvédő két győzelemmel, a Meskov egy sikerrel és egy vereséggel kezdte a csoportkört. A klub honlapján a remek formában játszó

Lékai Máté kiemelte, hogy következő ellenfelük legyőzte a tavalyi BL-győztes lengyel Kielcét,

és a tavasszal ezüstérmes Paris Saint-Germaint is alaposan megszorította.

A veszprémiek bíznak a veretlenség megőrzésében Foto: Csudai Sándor - Origo

"Nagyon jó csapat ellen fogunk játszani, ráadásul idegenben, ami a BL-ben, és főleg Bresztben mindig nehéz. Elég hosszú az út, de természetesen győzni megyünk, és bízom benne, hogy megőrizzük a veretlenségünket" - nyilatkozta.

Ljubomir Vranjes vezetőedző hangsúlyozta, hogy bár nem volt könnyű, de megfelelően felkészültek a fehérorosz csapatból. "

Természetesen a legjobbunkat szeretnénk nyújtani,

és hazahozni Veszprémbe a két pontot" - fogalmazott a svéd szakvezető.

A MOL-Pick Szeged eddig hatszor találkozott a nemzetközi porondon az IFK Kristianstad együttesével, és minden alkalommal győzött. A magyar csapat háromszoros BL-győztes, olimpiai ezüstérmes svéd balszélsője, Jonas Källman a klub honlapján elmondta, honfitársai több helyen azt nyilatkozták, hogy nyerni jönnek Szegedre, szeretnék megszerezni első győzelmüket.

Jonas Källman szeint a Szeged jobb csapat, mint a Kristianstad Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Komoly meccs lesz! Nekünk itthon kötelező legyőzni őket, mert jobb csapat vagyunk. A Kristianstad sokat fut, így lesz iram, de nem lehet vitás, hogy itthon tartjuk a két pontot" - fogalmazott Källman.

A szegedieknek ez lesz az első hazai BL-meccsük az idényben, eddigi két idegenbeli találkozójukból egyet elveszítettek, egyet megnyertek.

Császár Gábor svájci csapata, a Kadetten Schaffhausen szerdán 29-28-ra kikapott a román Dinamo Bucuresti otthonában. A magyar válogatott irányító három gólt dobott. Faluvégi Rudolf együttese, a francia HBC Nantes 26-26-os döntetlent játszott a vendég német Rhein-Neckar Löwennel, az irányító nem talált a hálóba.

A kapus Borbély Ádám együttese, a lengyel Wisla Plock vasárnap a Barcelonát fogadja.

Férfi BL, csoportkör, 3. forduló:
szombat:
B csoport: Meskov Breszt (fehérorosz)-Telekom Veszprém 16.00
vasárnap:
A csoport: MOL-Pick Szeged - IFK Kristianstad (svéd) 17.00