Megvan a jövő évi budapesti hoki-vb menetrendje

magyar jégkorong-válogatott
Csalódottan állhattak föl a mieink a szurkolók elé hétfőn este
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) marbellai kongresszusán elfogadta a 2018. áprilisi budapesti divízió I/A világbajnokság forgatókönyvét.

A világbajnokság április 22-én kezdődik a Papp László Budapest Sportarénában, ahol 16 órakor Kazahsztán ellen kezd a magyar válogatott.

Április 23-án 19.30-kor az A csoportból kiesett Olaszország lesz az ellenfelünk, míg két nappal később, április 25-én szerdán 19.30-kor Szlovénia ellen játszhatunk. A következő napon, azaz csütörtökön szintén 19.30-kor Lengyelország ellen lépünk jégre. A magyar válogatott utolsó meccse április 28-án szombaton 19.30-kor Nagy-Britannia ellen lesz.

Jövőre ennél sokkal több magyar szurkoló lesz a lelátókon Forrás: foto@fenyesgabor.hu/Gabor Fenyes

A világbajnokság végén az első két helyezett csapat jut fel az A csoportba, míg az utolsó helyezett a Divízió I/B-ben folytathajta 2019-ben.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata szeptember 30-án kezdi meg felkészülését a világbajnokságra, amikor 19 órakor a vb leendő helyszínén a Budapest Sportarénában fogadja azt a lengyel válogatottat, amellyel jövő áprilisban is találkozik majd.

A jövő évi világbajnokságon Soós Dániel és Németh Márton személyében magyar bírók is lesznek a jégen.

A szombati mérkőzésre jegyeket az eventim hálózatában lehet kapni, míg a vb-jegyek értékesítésről későbbre ígért információt a magyar szövetség.