A Bundesliga teheti tönkre a német csapatok BL-szereplését

Veszprém, kézilabda
A német Kentin Mahe (j) és a veszprémi Andreas Nilsson a Bajnokok Ligája második fordulójában játszott Telekom Veszprém-Flensburg-Handewitt mérkőzésen
Vágólapra másolva!
A Német Kézilabda Szövetség (GHB) úgy döntött, hogy az idei szezontól csütörtökön és vasárnap rendezik a férfi Bundesliga első osztályú mérkőzéseit. A televíziós szerződések és az arénák kihasználtsága miatt meghozott döntés éppen a legjobb csapatokat sújtja, ugyanis a Bajnokok Ligája versenynaptárával kell összehangolni a meccseket.

A szezon kezdete előtt számos kérdés merült fel a médiában a német csapatok szereplése miatt. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szorosan együttműködött a csapatokkal és a tv-társaságokkal, de a német szövetség döntése megnehezíti a klubok helyzetét a menetrend szempontjából.

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a német BL-csapatoknak - Rhein-Neckar Löwen, Flensburg-Handewitt, THW Kiel - zömében csütörtökön kell bajnoki mérkőzést játszaniuk, majd szombaton vagy vasárnap jöhet a Bajnokok Ligája. A többi esetben marad a fordított megoldás, azaz szerdai vagy csütörtöki BL-meccs és vasárnapi bajnoki. A Löwe esetében az is elő fog fordulni novemberben, hogy szombati bajnoki után lépnek pályára vasárnap a Barcelona ellen. Az EHF továbbra is keresi a legjobb megoldást, de a Bundesliga új menetrendje leszűkíti a lehetőségeket.

A német Kentin Mahe (j) és a veszprémi Andreas Nilsson a Bajnokok Ligája második fordulójában játszott Telekom Veszprém-Flensburg-Handewitt mérkőzésen Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A németek felemásan kezdtek a Bajnokok Ligájában.

A Rhein-Neckar vereséggel indított, de múlt szerdán hazai pályán győzött a Wisla Plock ellen az A csoportban. A Flensburg győzelemmel kezdett a B csoportban, de szombaton 28-27-re kikapott Veszprémben. A Kiel eddig mindkét meccsét elvesztette a BL-ben, vasárnap a Vive Kielce otthonában vesztett 32-21-re.

A BL-ben Európa 28 legjobb csapata verseng a végső győzelemért.

A sorozat lebonyolítása nem változott: a március elején záruló csoportkört követően az A és a B csoport győztese a negyeddöntőbe jut, a 2-6. helyezettek, valamint a C és a D csoport rájátszásának továbbjutói pedig a nyolcaddöntőbe kerülnek.