Igazán kellemes csoportot kapott a magyar bajnok

Bajnokok Ligája Final Six, vízilabda, polo, vízipóló, Final Six, Duna Aréna. Jug Dubrovnik-Szolnoki Dózsa Közgép döntő 2017.05.27.
Bajnokok Ligája Final Six, vízilabda, polo, vízipóló, Final Six, Duna Aréna. Jug Dubrovnik-Szolnoki Dózsa Közgép döntő 2017.05.27.
Vágólapra másolva!
Az európai szövetség budapesti ülésén elkészítette a férfi vízilabda Bajnokok Ligája következő idényének csoportbeosztását. A magyar bajnok és BL-címvédő Szolnoki Dózsa-Közgép nem panaszkodhat a sorsolásra.

Eszerint a Szolnoki Dózsa-Közgép ellenfele a B csoportban az olasz Pro Recco, a német Spandau 04, a francia Nice, a holland Alphen, a román Steaua Bucuresti, valamint az A és a D kvalifikációs párharc győztese lesz.

Bajnokok Ligája Final Six, vízilabda, polo, vízipóló, Final Six, Duna Aréna. Jug Dubrovnik-Szolnoki Dózsa Közgép döntő 2017.05.27. Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az A csoportba a horvát Jug Dubrovnik, a görög Olympiakosz, a spanyol Barceloneta, a szerb Partizan Beograd, az orosz Dinamo Moszkva, a német Hannover, továbbá a B és a C kvalifikációs párharc győztese került.

Két további résztvevője van a sorozatnak, az A-Híd-OSC-Újbuda az első, a ZF-Eger pedig a második selejtezős körben kezdi szereplését.

Marco Birri, a LEN igazgatója elmondta, szeretnék növelni a vízilabda népszerűségét, és elérni, hogy egyre több ország kapcsolódjon be a küzdelmekbe, ezért a férfi BL főtábláján az eddigi 12 helyett 16 csapat szerepel. Kitért arra is, hogy az utóbbi években megszokott hatos helyett nyolcas döntőben dől majd el a végső sorrend. Az első Final Eightet jövő májusban, Genovában rendezik.