Ivkovics lezárta a Kane-ügyet, mostantól a jogászok beszélnek

Sztojan Ivkovics
Ivkovics Sztojan vezetésével 18 év után játszhat ismét Európa-bajnokságon a magyar férfi kosárlabda-válogatott
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabda-válogatott csütörtök este Nagy-Britannia ellen lép parkettre Varsóban, négycsapatos felkészülési torna keretében. A honosított játékos, DeAndre Kane nem utazott a csapattal, és Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány nem számít rá az Európa-bajnokságon.

A tavasszal honosított amerikai irányító sokáig hitegette a magyar szövetséget, hogy csatlakozik a csapathoz. Állítása szerint a párja veszélyeztetett terhes, állandó késéseit azzal magyarázta, hogy nem akarta egyedül hagyni hitvesét. Szerdán végül Kane megérkezett klubjához, a Maccabbi Tel-Avivhoz, hogy megkezdje a felkészülést a következő szezonra.

Ivkovics Sztojan vezetésével 18 év után játszhat ismét Európa-bajnokságon a magyar férfi kosárlabda-válogatott Forrás: Csudai Sándor - Origo

„Én választottam Kane-t, háromszor járt Magyarországon,

A korábbi egyeztetések során végig nyitott és normális volt – mondta Ivkovics Sztojan a Nemzeti Sportnak. – Sajnos becsapott minket. Az Európa-bajnoki szereplők közül majdnem mindenki igyekszik honosítani játékost, az esetek többsége hasonlóan zajlik, mint a miénk, tudtuk ezt, ezért kötöttünk olyan szerződést, amely komoly elvárásokat támaszt vele szemben. Mostantól a jogászok beszélnek."

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége felkészült a játékossal való szerződéskötés során erre az eshetőségre is,

így a megállapodás tartalmaz szankciókat.

Hogy ezzel milyen mértékben kíván élni a szövetség, arról az Eb után az elnökség határoz.