Vágólapra másolva!
Idénynyitó sajtótájékoztatót tartott a Magyar Jégkorong Szövetség. Az eseményen bemutatták a magyar elsőosztály új névadó szponzorát, valamint a 2017-18-as kiírás csapatainak új mezét is.

Először a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, Such György ragadta magához a szót. Elmondta, hogy kilenc év után került név- és szponzorváltásra sor az elsőosztályú jégkorongbajnokságban, amely innentől kezdve Erste Liga néven fog futni. Azért esett az Erstére a választás, mert a vállalat nemzetközi szinten is elkötelezett támogatója a jégkorongnak. Kedvező anyagi feltételeket is garantálnak a Szövetségnek, mind a bajnokságot, mind a válogatottat illetően.

Such György (balra) és Jelasity Radován (jobbra) a jelképes ajándékátadás után Fotó: Hirling Bálint - Origo

Elmondása szerint

adottak a körülmények ahhoz, hogy egy professzionális és versenyképes hazai jégkorongbajnokságot tartsanak fenn,

és ehhez meg is teszik a szükséges lépéseket, hiszen ez az érdeke mindenkinek. Ezért tervezik egységesíteni a meccsek infrastruktúráját és a megjelentetését is. Továbbá a licencrendszer is egységes lesz, és egy bizonyos minimumelvárást kell teljesíteni a kluboknak. Szeretnék a nézőket is jobban kiszolgálni, egyúttal emelni a nézőszámot. Az új arculathoz az új honlap és az új Facebook-oldal is hozzájárul.

Az új mezek, balról jobbra: FTC, Corona Brasov, MAC, Csíkszereda, Vienna Capitals, DVTK, Dunaújváros, UTE, Fehérvár, és a játékvezetői mez Fotó: Hirling Bálint - Origo

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint nagy megtiszteltetés érte őket ezzel a szerződéssel.

Szívüket és lelküket is beleadják majd az együttműködésbe, amellett, hogy stabil hátteret fognak biztosítani a hazai hokinak.

Szerinte a jégkorong az egyik legígéretesebb sportág itthon.

Továbbá azt is bejelentették, hogy a névváltástól függetlenül Szőke Álmos marad a liga elnöke, aki 2015 óta tölti be ezt a pozíciót.

A Szövetség elnöke az Origónak azt is elmondta, miért esett a választás az Erstére:

Tervezik továbbá azt is, hogy bővítsék a ligát a jelenlegi kilenc csapathoz képest és bíznak abban, hogy az Erste Liga regionálisan is vonzó lehet a jövőben a térség hokiklubjainak.