Magyar játékost igazolt az FC Barcelona!

FC Barcelona v Real Madrid CF - La Liga Barcelona - Spain Barcelona F.C. Camp Nou Catalonia COMMEMORATION Club Soccer El Clasico Forward - Athlete HORIZONTAL La Liga Luis Suárez - Soccer Player - Born 1987 Match - Sport Photography Real Madrid Scoring a G
FC barcelona's supporters hold a gigant pro-independence banner during the spanish football league match between FC Barcelona and Real Madrid in Barcelona, on December 3, 2016. (Photo by Miquel Llop/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Spanyol lapértesülések szerint a Baskonia Vitoria Gasteiz vezetői megegyeztek az FC Barcelona kosárlabdacsapatával: a katalán sztárklub 500.000 eurót fizet a válogatott csapatkapitányáért, Hanga Ádámért, aki így az elkövetkező három évben a gránátvörös-kékek játékosa lesz - írja a bb1.hu.

Hanga Ádám sorsa sokáig kérdéses volt, mivel korábban a Baskonia ugyanolyan szerződést kínált a magyar kosarasnak, mint a Barcelona. Emiatt sokáig úgy tűnt, hogy a magyar játékos marad az eddigi klubjánál, de az alkudozásnak végül sikeres tranzakció lett a vége.

Hanga Ádám három évre lett a Barcelonáé Forrás: Instagram/hangaadamonline

A Baskonia előbb másfél millió eurót kért Hangáért, majd 900 ezer euróa csökkent a kivásárlási ár, amire a katalánok háromszázezer eurót ajánlottak cserébe. Volt még egy 600 ezer eurós ajánlat a Baskonia részéről, majd sikerült ötszázezer euróban megállapodniuk - írja az as.com.

Az Euroliga legjobb védőjének választott Hanga és menedzsmentje nem kommentálta a hírt.
Korábban arról írt a spanyol sajtó, hogy Hanga esélyei jelentősen romlottak az NBA-re, mert a San Antonio Spurs - amely Hanga tengerentúli játékjogával rendelkezik, és hosszú távú terveiben számol is a magyar játékossal - leigazolta Rudy Gayt a Sacramento Kingstől. Ezzel a fizetési keret idén már nem teszi lehetővé, hogy a texasiak Hangának is szerződést ajánljanak.