Vágólapra másolva!
Dobi Edina, a magyar válogatott centere a következő szezonra a női röplabda NB I címvédőjéhez, a Békéscsabához szerződött. A legutóbbi négy szezonban bajnok klub Facebook-oldalán jelentette be a hírt hétfőn, kiemelve, hogy a 29 éves játékos a legmagasabban jegyzett magyar röplabdázó jelenleg.

"Nem levezetni jöttem haza, remek erőben vagyok, jó játékkal kívánom segíteni a BRSE csapatát céljainak elérésében"

- nyilatkozta a békéscsabaiak közösségi oldalán a center. - "A csabai klubnak komoly tervei vannak, meggyőzött az a koncepció, amit felvázolt Baran Ádám elnök úr, illetve az edző Alberto Salomoni személye is garancia a magas szintű szakmai munkára."

Dobi Edina nem levezetni ment Békéscsabára Forrás: Dobi Edina Facebook

Dobi szerint a sportág Magyarországon jelentős fejlődésnek indult, s a Békéscsaba már Európában is letette névjegyét, hiszen a legutóbbi szezonban egészen a negyeddöntőig jutott a CEV Kupában, a második számú kontinentális sorozatban.

Baran Ádám, a BRSE elnöke szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a klub Dobi érkezésével.

- jegyezte meg Baran, aki szerint az új szerzemény a legjobb korban van és tapasztalatával sokat segít majd a csapatnak.

Dobi Edina jelenleg a legmagasabban jegyzett magyar női röplabdázó Fotó: Polyák Attila - Origo

A 190 centiméter magas center Egerben kezdett röplabdázni, majd 20 évesen az Egyesült Államokba költözött, ahol három éven keresztül az egyetemi bajnokságban játszott. Ezután Európa több bajnokságában, a belga, a francia és a német ligában is szerepelt, legutóbb pedig Azerbajdzsánban légióskodott, s az Azerrail Bakuval a Bajnokok Ligájában volt érdekelt.
Dobi mostani klubváltása után a magyar válogatott mellett Békéscsabán is együtt dolgozhat majd Alberto Salomonival. A csapat hétfőn kezdi meg a felkészülést az új idényre, míg a válogatott szeptemberben a Bakuban és Tbilisziben sorra kerülő Európa-bajnokságon lesz érdekelt.