Elődöntőben a magyar női U18-as kosárválogatott

kosárlabda
Vágólapra másolva!
Eddig magabiztosan menetel a 3-3-as Európa Kupa szolnoki selejtezőjén a magyar U18-as női válogatott. Szlovákiát és Szlovéniát már legyőzték Madárék, így csoportelsőként jutottak a legjobb nyolc közé.

Az elődöntőért az olaszok következtek, és Radócz Fanni révén pillanatok alatt megszerezték a vezetést. Az olaszok meglehetősen idegesen és pontatlanul játszottak, az első percekben dobásig is alig jutottak.

Ezt világbajnoki negyedikhez méltóan ki is használta a magyar válogatott, és 4-0-ra elhúztak Munkácsi Enikőék. Gyorsan időt is kértek az olasz lányok, rendezni kellett a sorokat. A rövid pihenő jót tett a taljánoknak, 4-2-re felzárkóztak.

Eddig magabiztosan menetel az U18-as válogatott Forrás: Illyés Csaba

A hatalmas hőség ellenére nagy iramban játszott mindkét csapat, kiegyenlítetté vált az összecsapás. Felváltva estek a kosarak, és ebből eleinte az olaszok jöttek ki jobban. Amikor aztán egyetlen pontra felzárkóztak (5-4), jött Hizsnyik Dóra, és ismét három ponttal megléptek a mieink (7-4).

Ennek ellenére az olasz egyenlítés nem maradt el, 8-8-nál utolérték a magyarokat. Sőt, 9-11-re már ők vezettek, és igen közel kerültek a házigazda legyőzéséhez.

Ekkor sebességet váltottak Hizsnyikék, és pillanatok alatt egyenlítettek.

Így aztán jöhetett a hosszabbítás.

Hosszabbításban dőlt el a meccs Forrás: Illyés Csaba

Az a hosszabbítás, ahol az a csapat nyer, amelyik előbb eléri a két pontot. Nos, ez Hizsnyik Dóra révén a magyar válogatottnak sikerült,

így ők várják a belga-francia párharc győztesét a 18.40-kor kezdődő elődöntőben.