Vágólapra másolva!
Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára szerint a szeptemberi Európa-bajnokság nehezebb lesz a női röplabda-válogatott számára, mint a World Grand Prix-sorozat harmadik osztálya volt.

A sportvezető az M1 aktuális csatornán szerdán reggel méltatta a World Grand Prix-n elért első helyet, és ezzel a második vonalba jutást kivívó együttest. Kiemelte, hogy előzetesen a canberrai négyes döntőbe kerülés volt a cél, melyben aztán a csapat mindkét meccsét megnyerte.

A magyar női röplabda-válogatott feljutott a World Grand Prix-sorozat második csoportjába Forrás: hunvolley.hu

Ludvig elmondta azt is, hogy a korábbi sikerkapitányt, Jan De Brandtot váltó Alberto Salomoni remekül megtalálta a hangot a játékosokkal,

és a mostani teljesítmény is igazolta, hogy helyes döntést hozott a szövetség, amikor őt bízta meg a feladattal.

A főtitkár kitért arra, hogy idén nagyon hasonló utat jár be a csapat, mint 2015-ben, amikor az Európa-bajnokság előtt az Európa Ligában indult és győzött, most pedig a sikeres World Grand Prix után készülhet az Eb-re.

A WGP-sorozatban elért sikerek erőt kell, hogy adjanak az Eb-re Forrás: FIVB

Ludvig meglátása szerint a magyar csapatnak az Eb-n nagyon nehéz dolga lesz, ugyanis a csoportjában szereplő Lengyelország és Németország a WGP második vonalában a legjobbak között van, míg Azerbajdzsánt a hazai környezet segíti majd.

Ebben a mezőnyben kellene legalább a harmadik helyen végezni a továbbjutáshoz,

az Eb-n ezért az az elvárás, hogy a csapat mindent kiadjon magából - tette hozzá a főtitkár.

A női röplabda Eb-t szeptember 20. és október 1. között rendezik majd Bakuban, Tbilisziben és Gandzsában.