Nyolcból nyolc! Feljutottak a magyar röpislányok

Női röplabda
A budapesti Papp László Sportarénában játszhatja a meccseit a női röplabda-válogatott az Eb-n
Vágólapra másolva!
A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte Ausztráliát, így feljutott a World Grand Prix-sorozat második csoportjába.

A házigazda ausztrálok - akik az alapszakaszban összesen egyszer nyertek - úgy jutottak döntőbe, hogy a vízum és egyéb problémák miatt otthon maradt Venezuela ellen nem kellett játszaniuk.

A mérkőzés az esélyeknek megfelelően magyar fölénnyel kezdődött, és Dobi Edina és Nagy Eszter blokkjával már az első szettlabdát sikerült értékesíteni (25-18). A második játszmában a magyarok már 7-1-re is vezettek, de egy kisebb megingás után az hazaiak kiegyenlítettek.

Ennél többre viszont nem futotta az erejükből, a magyar lányok 25-17-re nyerték a szettet.

A magyar lányok esélyeshez méltóan játszottak Forrás: FIVB

Egy darabig a harmadik játszma is szoros volt, de Alberto Salomoni jól időzített időkéréssel összeszedte a lányokat, akik a hátralévő időben már sokkal koncentráltabban játszottak. A meccslabdát Szakmáry ütötte be (25-20).

„Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt,

Köszönöm a magyar szurkolóknak a biztatást" – olvasható Dobi Edina értékelése a nemzetisport honlapján.

A magyar lányok feljutottak a World Grand Prix-sorozat második csoportjába Forrás: Magyar Röplabda Szövetség/Facebook

A magyar női röplabda-válogatott most először indult World Grand Prix-sorozatban, ahol debütánsként mind a nyolc meccsét megnyerte. A 25 ezer dolláros pénzdíjazás és az értékes világranglistapontok mellett

a lányok feljutottak a sorozat második csoportjába.