Vágólapra másolva!
Adorján Gábor, a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint akár jól is kijöhet a Ferencváros abból, hogy október végén, illetve november elején egymás után játszik az NB I-ben a Veszprém, Tatabánya, Szeged hármassal.

"Rossz vagy jó sorsolás nincs, mert minden sorsoláshoz minden csapatnak hozzá kell rendelni a saját elképzeléseit és céljait, és annak megfelelően nekivágni a bajnokságnak - mondtta Adorján Gábor, az a NB I újoncának vezetőedzője a Fradi.hu-nak nyilatkozva az élvonal csütörtöki sorsolása után. - Nekünk egyértelmű célunk az, hogy a 26 forduló során összegyűjtsünk annyi pontot, amennyi a bennmaradáshoz szükséges."

Magasan szárnyalnának Forrás: s'micheller photography/Micheller Szilvia

Egy feljutó csapat önbizalmán az első néhány fordulóban megszerzett pontok nagyot dobhatnak, mondja a szakember, aki szerint ebből a szempontból az első öt kör kedvező lehet, amikor a Cegléd, Vác, Budakalász, Eger, Dabas ötössel játszanak a zöld-fehérek. A hatodik, a hetedik és a nyolcadik fordulóban, októberben és novemberben viszont egymás után játszik a tavalyi bajnokság első három helyezettjével a Fradi.

Sorrendben: megy a Veszprémhez, fogadja a Tatabányát és utazik Szegedre,

de Adorján Gábor szerint akár jól is kijöhetnek ebből a periódusból.

"Nem mi leszünk a favoritok, de a végeredményen kívül szakmailag és mentálisan is jó hatása lehet a csapatra ez a három meccs. Előfordulhat, hogy vesztesként hagyod el a pályát egy jóval erősebb ellenféllel szemben, de

Ezeken a mérkőzéseken magunknak kell megfelelnünk."

A vezetőedző, akinek játékosként jutott sikerélmény a Veszprém ellen is, biztos abban, hogy van annyira erős a csapat mentálisan, hogy az úgynevezett bevállalható vereségeken túl fog lendülni. "Pozitív gondolkodásmóddal vereség esetén is kijöhetünk jól ezekből a meccsekből, és ezzel a játékosaim is tisztában vannak. Persze benne van a pakliban, hogy a folyamatos kudarcok megtörik a lendületet,

Ha össze kell foglalnom, akkor biztatónak tartom a sorsolást."