Vágólapra másolva!
A női hokisoknak indít karrier modellt a GE és a Kanadai Magyar Hokiklub.

A magyar jégkorong sport történetében elsőként indít karrier modellt a GE, a Magyar Jégkorong Szövetség és a Kanadai-Magyar Hokiklub. Az együttműködés célja, hogy a háromszoros magyar bajnok, nemzetközi EWHL-ben (Elite Women's Hockey League) játszó válogatott női jégkorongozók a sportág európai élvonalába kerülhessenek, miközben már sportolói pályafutásuk alatt elkezdhetik építeni további pályafutásukat.

Az együttes éremesélyes Európa harmadik legerősebb ligájában, az Elite Women's Hockey League-ben és mivel a magyar válogatott tagjainak 80%-a a klub játékosa, a részvételükkel felálló válogatottnak csapatsportban van komoly esélye kijutni az olimpiára is.

- mondta el dr. Kolbenheyer Zsuzsanna, a Magyar Jégkorongszövetség alelnöke és női szakágvezetője, aki korábbi válogatott jégkorongozóként, családanyaként és a Nemzetközi Jégkorong Szövetség tanácsának tagjaként maga is példaként szolgálhat a fiataloknak a kettős karrierépítésben.

A program összhangban van a GE női karriercélok elérését segítő célkitűzésével, amely támogatja a nők ipari és infokommunikációs szektorban való magasabb foglalkoztatását, ezen felül pedig a hokis lányok sportban szerzett értékei a GE számára is jól hasznosíthatóak.

Magyarországon a vállalati sporttámogatások köre egyelőre javarészt a sportklubok mindennapi működésére és infrastrukturális feltételeinek biztosításra terjed ki, így a GE és a Kanadai-Magyar Hokiklub kezdeményezése jó példaként szolgálhat a hazai vállalati szektor szereplői és más sportklubok számára.