Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Röplabda Szövetség. A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban megtartott eseményen a női válogatott World Grand Prix részvételéről és a sorozat extrém körülményeiről esett szó.

Kedden utazik el női röplabda-válogatottunk a World Grand Prix-re, ahol ezen a hétvégén Mexikóban, a következő héten pedig Venezuelában játszik. Amennyiben sikerül kivívni az elődöntőbe jutást, úgy még egy ausztráliai utazás is vár a lányokra.

„Olyan feladat ez most a szövetségnek és a csapatnak egyaránt, amivel korábban még nem volt dolgunk – mondta el a túrával kapcsolatban Ludvig Zsolt főtitkár –, hiszen a lányok majd két napot utaznak, hogy megérkezzenek Mexikóba, ahol olyan ellenfelekkel kell majd felvenni a küzdelmet, akikkel még soha nem találkozott válogatottunk.

Alberto Salomoni, válogatottunk szövetségi kapitánya először is megköszönte a felkészülés remek feltételeit a sportcsarnok dolgozóinak, kiemelve vezetőjüket, Virág Lajost.

„Itt ideális körülmények között edzhettünk az elmúlt hetekben, s úgy gondolom, hogy a csapat készenáll a feladatra, hogy kivívja a négyes döntőbe kerülést.

Ellenfeleink zömét csak videóról ismerjük, s egészen más röplabdát játszanak, mint amihez mi hozzá vagyunk szokva. De úgy gondolom, hogy reális cél a négy közé kerülés."

Az a Németh Lajos lesz a csapatvezető, aki korábban szövetségi kapitányként is tevékenykedett, aki kiemelte, hogy a Venezuelában kialakult belpolitikai helyzet ellenére az FIVB nem adott választási lehetőséget az MRSZ-nek.

Természetesen biztosítottak minket arról, hogy az ilyen sportrendezvények kiemelt biztosítást kapnak, s a csapatnak nem eshet semmilyen bántódása."

A magyar válogatott kerete:
Bleicher Réka (feladó), Dobi Edina (center), Kötél Dóra (liberó), Nagy Eszter (center), Pekárik Eszter (center), Szpin Renáta (liberó), Tálas Zsuzsanna (feladó), Dékány Bernadett (ütő), Liliom Rita (ütő), Pallag Ágnes (ütő), Soós Nikolett (ütő), Szakmáry Gréta (ütő), Török Kata (ütő), Villám Lilla (ütő)