Vágólapra másolva!
Nem sikerült megoldást találni arra, hogy a Debrecen felnőtt férfi csapata el tudjon indulni a 2017/2018-as idényben. A június 30-án lejárt határidőig kilenc csapat nevezett az MJSZ által kiírt férfi első osztályú felnőtt bajnokságba.

Az MJSZ elnöksége korábban meghosszabbította a nevezési határidőt, abban a reményben, hogy a hajdúsági klub meg tudja oldani fennálló pénzügyi nehézségeit. Az ügy előzményeként, a Debreceni Hoki Klub sajtóközleményt adott ki június 9-én, melyben jelezték, hogy a 2017/2018-as szezonban nem neveznek a Ligába.

így nem nevez június 15-én a MOL Ligába" - írta a Debrecenihoki.hu.

Nem indul a DHK a 2017/2018-as MOL Liga szezonban! - Debreceni Hoki Klub

Hiszünk abban, hogy a sikernek nincs titka. A sikernek ára van; az odaadó felkészülés, a kemény munka, az önfeláldozás, a megfeszített akarat. Hisszük, hogy együtt többek vagyunk, mint egyedül. Együtt és egymásért tudunk a hibáinkból tanulni és új életre kelni, mint a főnixmadár.

Az előző szezonban még 11 csapatos Liga indulásától már korábban visszalépett a HK Beograd, és a Liga csapatai jelezték, nem támogatják a Galac indulásá, viszont felvételt nyert a Vienna Capitals.

A nevezési határidő lezárultáig a következő csapatok neveztek:
ASC Corona 2010 Brassó, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, EV Vienna Capitals, Fehérvári Titánok, Ferencvárosi Torna Club, MAC Budapest, UTE és SC Csíkszereda.