Vágólapra másolva!
A Stefan Svitek vezette magyar női kosárlabda-válogatott az ukránok ellen zárja az A csoport küzdelmeit az Európa-bajnokságon. A mieink a csehek elleni sikerrel kiharcolták a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba, de lazsálásra gondolni sem akarnak. Krivacevic Tijana szerint azon az úton kell tovább haladni, amely meghozta a sikert.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy kiharcoltuk a továbbjutást. Tudtuk, hogy a házigazdák ellen nem lesz egyszerű, úgyhogy ez extra sikernek számít. Titkon reméltük, hogy legalább egy meccset tudunk hozni.

– mondta Krivacevic Tijana, aki a csehek ellen csak egy pontig jutott, de a magyar válogatott masszőre, Burdi Szabolcs megjósolta, hogy az ukránok ellen parádézni fog.

Krivacevic Tijana nem fog takarékolni az ukránok ellen Forrás: fiba.com/eurobasketwomen

Az Európa-bajnokság előtt sokan úgy vélekedtek, hogy az ukránok ellen van a legtöbb esélyünk a győzelemre, mivel a 41. helyen állnak a világranglistán, így az 50. magyarok hozzájuk állnak a legközelebb.

„A csoportmeccsek előtt osztottunk-szoroztunk, és az jött ki, hogy a legjobban azzal járnánk, ha a cseheket vernénk meg. Megnéztük az ukránokat, és komoly játékerőt képviselnek, de őket is le szeretnénk győzni, hogy jobb pozícióba kerüljünk. Nagyon jó fizikumú csapat, de szerintem fejben fel tudjuk venni velük a harcot. Valamit ki fogunk találni ellenük.

Az ukrán válogatott legjobb játékosa, Alina Iagupova,

aki a cseheknek 21 pontot dobott, míg a spanyolok ellen 23-at szórt.

„Nagyon izmos, erős támadójátékos, aki ellen borzasztó nehéz játszani. De biztos megvan neki is az ellenszere.

– mondta Krivacevic Tijana, majd végszóként hozzátette, hogy a csapat mindent meg fog tenni a győzelemért, mert nem térhet le az útról, amely meghozta a sikert.

A magyar lányok az ukránok ellen is győzelemre játszanak majd Forrás: fiba.com/eurobasketwomen

A magyar válogatott hétfőn 12.30-kor játszik az ukránokkal a Hradec Králové Arenában. A kvartett győztese - minden bizonnyal a spanyol együttes - közvetlenül a csütörtöki, prágai negyeddöntőbe jut, a második és harmadik nyolcaddöntőt játszik Királyváradon, az utolsó pedig befejezi szereplését.

Ha a magyarok legyőzik az ukránokat, akkor várhatóan másodikként, ha nem, akkor harmadikként zárnak az A csoportban.

Előbbi esetben a számítások szerint a B csoportban harmadik szlovákok jönnek a keddi nyolcaddöntőben, akiket nemrég felkészülési meccsen kétszer is sikerült nagy különbséggel legyőzni. Csoportharmadikként viszont valószínűleg az olasz együttes lesz az ellenfél, amelynek játékerejét jelzi, hogy szombaton mindössze egy ponttal kapott ki a végső diadalra is esélyesnek tartott törököktől.