Szomorú bronzmeccs az ünnepélyes átadás után

Bajnokok Ligája Final Six,  vízilabda, polo, vízipóló, Final Six, Duna Aréna.
ZF-Eger - Pro Recco (olasz)
2017.05.27.
Bajnokok Ligája Final Six, vízilabda, polo, vízipóló, Final Six, Duna Aréna. ZF-Eger - Pro Recco (olasz) 2017.05.27.
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megnyitották a Duna Arénát szombat kora délután, majd a pólós Bajnokok Ligája Final Six bronzmeccsén a Pro Recco bántóan simán, 15-6-ra legyőzte a ZF-Eger csapatát.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, Final Six, bronzmeccs:
ZF Eger (magyar)–Pro Recco (olasz) 15-6
gól:
Ivovic, 4, Sukno, Di Fulvio 3-3, Filipovic 2, Aicardi, Bodegas, Figlioli, illetve Vapenski 2, Cuk, Erdélyi, Cuckovic, Hosnyánszky

A két csapat korábbi két mérkőzésén is a nyolcszoros győztes olaszok bizonyultak jobbnak az idény során, és ezúttal sem szakadt meg az egriek nyeretlensége a világsztárokkal felálló Reccóval szemben, amely támadásban és védekezésben is hatékonyabb volt.

Nem adott esélyt a Recco az Egernek Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ünnepélyes megnyitó

A meccs előtt adták át a februárban elkészült Duna Arénát. A szinkronúszó- és műugró-bemutató után Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a magyar nemzet közös munkájának eredményének nevezte az Arénát.

"Magyar mérnökök által megálmodott terveket magyar építészek váltották valóra, és világszínvonalú nemzetközi eseményeknek otthont adva magyar tehetségeink sikereinek színhelye lesz már a mai napon is" - jelentette ki.

Mekka

"Budapest az úszósportok Mekkája, ez az aréna pedig olyan uszoda, amely méltó a magyar vízilabda múltjához" - emelte ki Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. Hozzátette, büszkeséggel tölti el, hogy a fantasztikus létesítményt vízilabda-eseménnyel avatják, ahol ráadásul két magyar csapat is érdekelt az éremcsatározásokban.

Fürjes Balázs az úszásban és vízilabdában is világelithez tartozó Magyarországról beszélt, majd azt mondta, "hajrá Eger, hajrá Szolnok, hajrá magyarok!"

Az Eger csapatán nem segített a buzdítás, 16.45-től viszont a Szolnoki Dózsa-Közgép akár aranyérmes is lehet, ha megveri a címvédő horvát Jug Dubrovnikot.

Rohammunkában

Az Aréna építése 2015 májusában kezdődött. Elkészültével jelentősen növekedett a sportolásra, mozgásra alkalmas vízfelület a fővárosban: két 50 méteres medence, egy műugró-medence, egy gyerekmedence valamint egy pezsgőfürdő, konditerem és számos a versenysportokat kiszolgáló helyiség várja a sportolókat. A beruházás kiadásait a kormány 49 milliárd forintban maximálta, amit a megvalósítás során nem léptek túl. Az összegből felépült maga az aréna, valamint a környező műtárgyak, a csaknem egy kilométeres árvízvédelmi gát, a közművek, megvalósult a közlekedésfejlesztés. Ugyancsak e keretből épültek az ideiglenes lelátók, a csatornavédelem, de benne van az aréna vb utáni visszaalakításának és a bontásoknak a költsége, illetve a tartalékkeret is.