Orosz válogatott irányító az Alba Fehérvár KC-nál

Olga Gorsenyina
Czech Republic's Helena Rysankova (R) and Russia's Olga Gorshenina vie for the ball during the Women's European Handball Championship Group II match between Czech Republic and Russia in Helsingborg, Sweden on December 11, 2016. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Az orosz válogatott irányító-átlövőjével, Olga Gorsenyinával erősített a székesfehérvári Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata.

Gorsenyina az orosz Kuban Krasznodartól érkezik Fehérvárra, a kétszeres EHF Kupa-győztes átlövő-irányítóra védekezésben és támadásban is számítanak.

Szintén csatlakozik az Alba Fehérvárhoz a volt magyar válogatott irányító, Temes Bernadett, aki a Vácot erősítette ebben a szezonban. Tőle azt várják, hogy a pályán és azon kívül is vezéregyéniség legyen.

Olga Gorsenyina (balra) védekezésben is hasznos tagja lehet a fehérvári csapatnak Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Két fiatallal is bővül a keret: a volt ifjúsági és junior válogatott kapus, Mistina Kitty Kecskemétről, míg a beálló Sztankovics Réka az MTK-tól érkezik.

Deli Rita vezetőedző bejelentette, hogy az érkező játékosokkal hosszú távú szerződéseket kötöttek.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján Balássi Imre elnök elmondta, hogy az értékeik megtartása volt a fő céljuk, ami többnyire sikerült is. A kulcsjátékosok közül hosszabbítottak

a válogatott beállóval, Mayer Szabinával, a korábbi válogatott kapus Herr Orsolyával,

valamint a francia Claudine Mendyvel, a macedón Elena Gjorgievskával és a szerb Jelena Lavkóval.

A klubelnök közölte, az elmúlt 15 évben 13-szor nemzetközi kupában szerepelt a gárda,s célja az, hogy jövőre is megszerezze a kupaindulást jelentő helyek egyikét.

Kérdésre elmondta, hogy a szerb Biljana Bandelier, a brazil Daniella Piedade és a japán Isitate Majuko befejezi profi pályafutását, de rajtuk kívül is lesznek távozók. A fiatalok közül Pelczéder Orsolya, Májer Krisztina, Boldizsár Bianka, Hudra Enikő és Utasi Linda a következő szezonban is a csapatnál marad.