Társoldalunk:

Válogatottakkal erősített a Győr női kosárlabdacsapata

2017.05.19. 12:51

A csapat gerincét megtartotta, e mellett négy új, komoly erőt képviselő játékossal erősítette meg keretét a női kosárlabda NB I-ben negyedik helyen végzett győri klub.

A CMB Cargo-UNI Győr pénteken a honlapján jelentette be, hogy a következő szezontól a külföldről hazatérő, magyar válogatott Krivacevic Tijana, s az eddig Diósgyőrben szereplő Czank Tímea is aláírt a csapathoz.

Szintén Győrben folytatja pályafutását a francia bajnok, Villeneuve D'Ascq cseh válogatott játékosa, Kamila Stepanova. A 193 cm magas kosarasnak a 4-es és 5-ös poszt az erőssége, s Győrben komoly sikernek tartják, hogy euroligás együttesből tudták kiváló ár-érték arányban megszerezni.

Nirra Fields akár bajnoki címhez is segítheti a CMB Cargo-UNI Győrt.Forrás: AFP/Mark Ralston

A negyedik szerzemény a 23 éves irányító-bedobó Nirra Fields, aki Pánamerikai Játékokat nyert a kanadai nemzeti csapattal 2015-ben.

Pénteken az is kiderült, hogy marad Győrben Laklóth Anna, Simon Zsófia, Varga Zsófia, Szabó Petra, Cyesha Goree, illetve a fiatalok közül Török Ágnes, Horváth Krisztina, Kovács Vanessza, Markó Dorina és Simon Anikó.

Fűzy András, a klub társadalmi elnöke elmondta, céljuk, hogy jobb eredményt érjenek el, mint a mostani idényben, s lehetőleg az aranyéremért csatázzanak a bajnokságban. A nemzetközi porondon a Győr az Európa Kupában játszik, melyben az ellenfelek ismeretében lehet majd konkrét célokat meghatározni a sportvezető szerint.

„Ha a 2013-as buszbalesetet követő évet nem nézzük, akkor azért az elmondható, hogy az utóbbi öt-hat évben, vagyis nagyjából 2010 óta, a Sopron és mi vagyunk az a klub, mely állandóan ott van a legjobb négy között. Ez pedig nagy dolog, főleg úgy, hogy egyre kiegyenlítettebb a mezőny, ezt a legutóbbi szezon is bizonyította. Célunk az, hogy ezt a szerepet megőrizzük, s jövőre is éremért, lehetőleg az aranyért küzdjünk. A nemzetközi színtéren az Európa-kupában indulunk, s amíg nem tudjuk, milyen csoportban leszünk, addig nehéz meghatározni a célokat, de mindenképpen szeretnénk meccseket nyerni, s ha lehetőség adódik, minél tovább jutni" – árulta el a klub honlapjának Fűzy András.