Társoldalunk:

Hazai jégen juthatnak fel hokisaink az A csoportba!

2017.05.19. 12:33

A magyar pályázat nyerte el a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) kongresszusán a 2018-as Divízió 1/A világbajnokság rendezési jogát. Az április 22. és 28. között tartandó rendezvényt a Papp László Budapest Sportarénában rendezzük meg - adta hírül pénteken honlapján a Magyar Jégkorong Szövetség.

A 2015-ben és 2016-ban is vb-rendező, és ezúttal is pályázó lengyelek visszaléptek, így mi maradtunk az egyetlen pályázó ország. Utoljára 2013-ban adhattunk otthont felnőtt világbajnokságnak, akkor bronzérmesek lettünk, a feljutást Kazahsztán és Olaszország vívta ki. 

A hangulattal biztosan nem lesz gondForrás: MJSZ

"Nagyon örülünk, hogy megnyertük a rendezés jogát, öt év után adunk otthont ismét felnőtt világbajnokságnak – kommentálta a döntést Egri Gergely, a szövetség sportigazgatója. – Ebben az öt évben sokat fejlődött a sportág, lezajlott egy generációváltás, a megfiatalított felnőtt csapaté a feladat, hogy a legtöbbet hozza ki magából és a legjobban szerepeljen ebben a kőkemény mezőnyben.

Reméljük, teltházas lesz minden meccsünk és a világ legjobb szurkolótábora ezúttal is fanatikusan fogja buzdítani a csapatot. A szövetség részéről mi mindent meg fogunk tenni a szurkolók és a csapatok kényelméért, és reméljük, ismét a legjobb házigazdái lehetünk a világelitbe pályázó nemzeteknek."

A magyar pályázat kisfilmje:

"Örömmel hallottam, hogy megnyertük a rendezés jogát, és ismét hazai pályán mutathatjuk meg, hogy mit tudunk – mondta a döntés után Bartalis István, a felnőtt válogatott csapatkapitánya. – Mindig nagyon jó érzés az Arénában telt ház előtt játszani, és elég régen volt itthon világbajnokság. Sok idő van még addig, esélylatolgatásokba korai belemenni, de remélem, nagyon sok néző lesz, mi pedig a legjobbunkat tudjuk nyújtani, és ki tudjuk szolgálni a szurkolóinkat."

A torna résztvevői lesznek a magyar csapat mellett a feljutó Nagy-Britannia, kijevi ellenfeleink Lengyelország és Kazahsztán, valamint az A csoportból frissen kiesett Olaszország és Szlovénia. A világbajnokság pontos menetrendje később derül ki.

A kongresszuson kijelölték a 2021-es elit vb helyszínét is, a rendezés jogát Minszk és Riga nyerte el. A fehérorosz és a lett válogatott is szerepelt a Kölnben és Párizsban zajló idei viadalon. A jövő évi vb-nek Koppenhága és Herning, a 2019-esnek Pozsony és Kassa, míg a 2020-asnak Zürich és Lausanne ad majd otthont.