Műteni kell a BL-győztes Győr két kulcsemberét

Grimsbö, Kari Aalvik aranyérem ÉPÜLET Érem, kitüntetés FOTÓ gratulál győztes KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ Közéleti személyiség foglalkozása nézőtér sportoló SZEMÉLY szurkoló TÁRGY
Budapest, 2017. május 7. Kari Aalvik Grimsbö, a győztes Győri Audi ETO KC kapusa megköszöni a közönség biztatását, miután csapata hosszabbítás után 31-30-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopjét a női kézilabda Bajnokok Ligájának döntőjében a Papp László Budapest Sportarénában 2017. május 7-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Kisebb-nagyobb, de szerencsére kevésbe súlyos sérülések nehezítik a Győri Audi ETO KC vezetőedzőjének Ambros Martínnak a munkáját a szezon hátralévő mérkőzéseire. Többen bajlódtak apróbb problémákkal, de Tomori Zsuzsanna és Kari Aalvik Grimsbö esetében sajnos nem kerülhető el az orvosi beavatkozás sem - olvasható a Bajnokok Ligája-győztes kézicsapat hivatalos honlapján.

Tomori Zsuzsanna komoly, hosszan elhúzódó rehabilitációval járó térdsérülésből tért vissza a 2016/2017-es szezon tavaszi időszakában. A négyes döntőben remek teljesítményt nyújtó átlövő a május 16-i, Mosonmagyaróvár elleni bajnoki mérkőzés végéhez közeledve, egy szerencsétlen ütközést követően sérült térdéhez kapott, majd a pályát is elhagyta.

Tomori (balra) a Buducnost elleni BL-elődöntőn Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Tomori Zsuzsa legutóbbi műtéte során kilökődési reakció miatt el kellett távolítani a rögzítő csavart - kezdte Dr. Balogh Péter csapatorvos. - Ez nem befolyásolta az ízület állapotát, mint ez jól látható volt a BL-döntőn is, terhelhető volt.

Ez egy térdízületen kívüli, csontfurat-elváltozás. Várható, hogy pár hét alatt rendeződnek a sebviszonyok, a térdének terhelhetősége változatlan marad."

A kapus is kés alá fekszik

Kari Aalvik Grimsbö a Buducnost Podgorica elleni elődöntőn sérülésről árulkodó mozdulatsorral riasztotta meg a szurkolókat, ezt követően a kispadon ápolásra is szorult, de a döntőre visszatért és remekelt is a pályán. Ekkor rásérült egy korábban - a norvég válogatottbana – szerzett sérülésére. A klasszis kapus esetében úgy tűnik, a teljes gyógyulása érdekében ismét orvosi beavatkozásra szorul.

Grimsbö pacsizik a szurkolókkal a BL-aranyéremmel a nyakában Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Még a Győrbe szerződése előtt elszenvedett térdsérülése miatt Norvégiában artroszkópos műtétet végeztek el rajta, és tavaly az idény végén ismét egy ilyen beavatkozáson esett át hazájában.

Sajnos a Bajnokok Ligája elődöntőjében erre rásérült.

Az elvégzett MRI vizsgálat indokolja az ízület artroszkópos revízióját, és a holdasporc rásérülésének ellátását" – mondta a csapatorvos.