Vágólapra másolva!
A Sopron egyetlen lépésre van attól, hogy megnyerje az NB I-es női kosárlabda-bajnokság rájátszásának döntőjét, és ezt a lépést hétfő este 19 órás kezdettel meg is teheti az alapszakaszgyőztes Szekszárd otthonában.

A finálé második mérkőzését pénteken rendezték, akkor izgalmas és szoros végjátékban 66-62-re nyert a hazai pályán egyik legjobbja, Shenise Johnson nélkül játszó Sopron, amely ezzel 2-0-ra vezet az egyik csapat harmadik győzelméig tartó fináléban. Johnson a szekszárdi harmadik mérkőzésen már pályára léphet, így a címvédő még erősebb felállásban érkezhet a Városi Sportcsarnokba.

A finálé első mérkőzését Szekszárdon 61-45-re nyerte a Sopron Forrás: facebook.com/kscszekszard

A Szekszárdnál a pénteki találkozó után hangsúlyozták, a vereség ellenére büszkék a csapatra, játékosaik emberfeletti erővel küzdöttek a győzelemért és elismerés illeti őket azért, mert idegenben is meg tudták szorongatni a nagyságrendekkel nagyobb költségvetésből működő, bajnoki címvédő, kupagyőztes és Euroliga-résztvevő Sopront.

„Míg a Sopronnál inkább a légiósok domináltak, nálunk felnőttek a feladathoz a magyar játékosok, és nem csak a fiatalok. A 18 éves Studer Ágnes és a 17 éves Gereben Lívia 41 percet töltöttek a pályán egy bajnoki döntőben, Theodoreán Alexandra és Bálint Réka is fantasztikusan is sokat tett hozzá a mérkőzéshez.

– nyilatkozta a Szekszárd hivatalos honlapjának Szabó Noémi, a csapat másodedzője.

Szabó szerint a második mérkőzésen elszenvedett négypontos vereség után annyi dicsérő üzenetet kaptak a csapat hozzáállása és küzdeni tudása miatt, hogy hazafelé a buszon össze is zavarodtak, olyan érzésük támadt, mintha megnyerték volna a bajnoki döntőt.

„Ahogyan Djokics Zseljko edző is mondta, mi bajnoknak érezzük magunkat" – tette hozzá Szabó Noémi.

Ehhez természetesen a 11. magyar bajnoki címére készülő Sopronnak is lesz egy-két szava Szekszárdon a hétfő este 19 órakor kezdődő mérkőzésen, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.