A Veszprém kettős győzelemmel negyedszer is a final fourban

Nagy László
Montpellier, 2017. április 30. Nagy László, a Telekom Veszprém (b), valamint Mathieu Grebille (k) és Miha Zvizej, a francia Montpellier HB játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén Montpellierben 2017. április 30-án. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Vágólapra másolva!
A Telekom-Veszprém az első félidőben még kiesésre állt, de egy szenzációs második félidőt produkálva 30-25-re legyőzte a Montpellier együttesét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így összesítésben nyolc góllal és sorozatban negyedszer helyet követelt magának a kölni négyes döntőben, a final fourban. 

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
Negyeddöntő, visszavágó
Montpellier-Veszprém 25-30 (15-11)
A Veszprém gólszerzői: Palmarsson 7, Gajic 5, Nilsson, Nagy L. 4-4, Ugalde 3, Marguc, Sulic, Lékai 2-2, Iváncsik G. 1.
Továbbjutott: a Veszprém kettős győzelemmel, 56-48-as összesítéssel.

A hazai odavágón háromgólos előnyt szerző (26-23) Veszprém messze nem a legjobb formáját mutatta a visszavágó első félidejében, míg a franciák a közönség támogatása mellett lendületesen és taktikusan kézilabdáztak. Az első gól az övék volt és szép lassan dolgozták le összesítésbeli hátrányukat. A Montpellier az első harminc percben szinte végig két-három góllal vezetett, a szünetre pedig négyre növelte előnyét (15-11), ami ideiglenesen már a franciák továbbjutását jelentette.

A Veszprém ellenfelére talált az első félidőben Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A szünet szerencsére jót tett a magyar csapatnak, a második játékrészben egy teljesen más Veszprém futott ki a pályára. Védekezésben, fegyelemezettségben és egyéni teljesítményekben is feljavult Xavi Sabaté együttese, és sikerült hét perc alatt egyenlíteni, Iváncsik Gergő góljának köszönhetően 1-1 után másodszor mutatott egyenlő állást az eredményjelző (17-17).

A folytatásban a vezetést is átvette a Veszprém (18-20), innentől pedig kézben tartotta a mérkőzést és a továbbjutás kérdését. Lélektani fordulópont volt a 23. magyar gól megszerzése, hiszen ettől a pillanattól négygólos győzelemre volt szüksége a Montpellier-nek, de ettől egyre csak távolabb kerültek a hazaiak.

A második félidőben helyre állt a világ rendje Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Miközben a franciáknak már semmi nem jött össze, Ugalde és Sulic védekezésben nyújtott kiemelkedőt, Alilovic és Mikler pedig a kapuban hozták a bravúrokat.

A második félidőben klassziskülönbség volt a két csapat között, a Veszprém 19 gólt dobott, miközben csak 10-et kapott.

A vége magabiztos Veszprém-győzelem lett (30-25), így a magyar csapat összesítésben nyolc góllal és 2014 óta sorozatban negyedszer bejutott a kölni négyes döntőbe, amelyben

a Szegedet kiejtő PSG, a Vardar Szkopje és Barcelona lesz az ellenfele.

„Pozitívum mind a két mérkőzésben, hogy 23 és 25 gólon tartottunk egy olyan csapatot, amely átlagban 30 gól fölött dob, a 120 percet tekintve a védekezésünk és a kapusteljesítményünk rendben volt. A szünetben tudtuk, hogy meg fogjuk fordítani az állást, abban bíztunk, hogy a Montpellier nem bírja végig ezt az agresszív védekezését, és ez így is történt" – értékelt a lefújás után a Sport1 Tv-nek Nagy László, a Veszprém klasszisa.

Nagy László négy gólig jutott a visszavágón Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Talán a szezon legjobb második félidejét produkáltuk, 19 gólt dobtunk és 10-et kaptunk, gratulálok a csapatnak ehhez a teljesítményhez.

– adta ki a jelszót Lékai Máté, a Veszprém irányítója.

A final four sorsolását kedden tartják az esemény helyszínén.