Nem mindenki örülne, ha magyarrá válna az olasz pólós

Alex Giorgetti olasz vízilabdázó
Budapest, 2014. július 27. Alex Giorgetti, az olasz válogatott játékosa ünnepli csapata győzelmét a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának 3. helyéért vívott Olaszország - Montenegró mérkőzés végén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 27-én. Olaszország 11-9-re nyerte a bronzmérkőzést. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Alex Giorgetti olasz válogatott vízilabdázó egy olasz lapnak elmondta, szeretne magyar válogatott lenni. Märcz Tamás szövetségi kapitány nem zárkózott el, de azért sok kérdést vetne fel a dolog.

Alex Giorgetti édesanyja magyar, itt is született, de mivel családja Olaszországba költözött, belőle is ott lett vízilabdázó. Az olasz válogatottal világbajnokságot nyert, de a riói olimpiára már nem vitték ki, ezért gondolta úgy, hogy beajánlkozik a magyar válogatotthoz.

Korábban még Benedek Tibornak is jelezte, hogy szívesen csatlakozna a magyar kerethez, de akkor nem kapott választ,

Märcz Tamás viszont már el is indította az ügymenetet

azzal, hogy kikérte az olasz szövetségtől a játékos igazolását, mert csak ezzel lehet kérvényezni az országváltást a FINA-nál.

Alex Giorgetti Forrás: MTI/Kovács Tamás

A VLV.hu-hoz eljuttatott nyilatkozatában a szövetségi kapitány azt mondta, "Alex Giorgetti az elmúlt hetekben írásban jelezte felém, hogy szívesen játszana a magyar vízilabda-válogatottban, miután az olaszban már nem kíván szerepelni.

hogy mikor játszott utoljára az olasz válogatottban. Alex édesanyja magyar, ezért nem magyar állampolgárságot, hanem úgynevezett sportállampolgárság-váltást kell kérvényezni az esetében."

Pesszimisták és irigyek a magyarok - interjú a Debrecen olasz világbajnok pólósával

A szakportál hozzáteszi, nem csak azért lenne meglepő Giorgetti átigazolása, mert a posztján nagy verseny van a csapatba kerülésért, hanem azért is, mert a magyar származású játékost a válogatott tagjai nem kedvelik igazán, mert "vehemenciája, viselkedése, gólöröme (az ellenünk elért találatokat követően) erős érzelmi reakciókat váltott ki a magyar játékosokban."