A Veszprém új edzője lesz a kéziválogatott szövetségi kapitánya is

Handball Bundesliga - THW Kiel vs SG Flensburg-Handewitt coach HANDBALL sports Bundesliga Ljubomir Vranjes SQUARE FORMAT
Flensburg's coach Ljubomir Vranjes smiles during the Bundesliga handball match between THW Kiel and SG Flensburg-Handewitt at the Sparkassen arena in Kiel, Germany, 26 August 2014. Photo: Carsten Rehder/dpa
Vágólapra másolva!
A svéd Ljubomir Vranjes a Veszprém csapatának vezetőedzői posztja mellett nyártól a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi teendőit is átveszi.

A magyar szövetség honlapja szerint a szerződést már megkötötte a szakemberrel, aki júliustól látja el a szakvezetői teendőket 2020. augusztus 31-ig.

Az MKSZ jelezte, hogy a januári világbajnokságon a csapatot hetedik helyig vezető spanyol Javier Sabaté szerződése január 31-én lejárt, arról pedig később születik döntés, hogy június 30-ig ki veszi át a helyét. A honlapon olvasható hír kiemeli, hogy a válogatott a negyeddöntős szerepléssel teljesítette az előzetesen kitűzött célt a világbajnokságon, és a szövetség köszönetet mond Sabaténak az elmúlt hónapokban nyújtott munkájáért és az elért eredményekért.

Vranjes nagy kalandnak vág neki Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carsten Rehder

A jelenleg még a német Flensburg gárdáját irányító Ljubomir Vranjes játékosként világbajnok és olimpiai ezüstérmes, edzőként pedig a német együttessel Bajnokok Ligáját és KEK-et nyert, 2014-ben pedig a nemzetközi szövetség (IHF) a világ legjobb edzőjévé választotta.

A szakember szerdán maga jelentette be közösségi oldalán, hogy nyártól Veszprémben dolgozik tovább, ekkor azonban a magyar válogatottról még nem tett említést. A Telekom Veszprém együttesével 2020. június 30-ig kötött szerződést.