Vágólapra másolva!
Biztossá vált, hogy Kovacsics Anikó kihagyja a női kézilabda Eb-t, ugyanakkor arra van némi esély, hogy az utolsó felkészülési tornán szintén megsérülő Szucsánszki Zita pályára lépjen az Európa-bajnokságon.

A Fradi két játékosa a Románia elleni döntőben sérült meg, Kovacsicsnak tulajdonképpen kiújult a Vardar ellen összeszedett vádlisérülése, Szucsánszkinak pedig eltört az orra. A két kulcsjátékos mellett is rengeteg sérültje van az Eb-re készülő válogatottnak, ezért Kim Rasmussen kapitány úgy döntött, Szucsánszki mindenképpen elutazik Svédországba.

„Noha eléggé be is vérzett Zita orra, mivel nem mozdult el a csont, a törést csak a röntgen vizsgálat mutatta ki – magyarázta Szucsánszki sérülését dr. Pavlik Attila, a Fradi női kézilabdacsapatának orvosa a Fradi.hu-nak. - Az Európa-bajnokságon történő játékát illetően két kérdés van: egyrészt, hogy bár az edzéseken viselhet arcvédő maszkot, ott mennyire lesz fájdalma, másrészt, hogy

Az az edzések újrakezdése után derül ki, hogy mozgás közben fáj-e neki."

Szucsánszki Zita talán a középdöntőben beszállhat Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az EHF szabályzata edzésen igen, meccsen azonban nem engedélyezi arcmaszk használatát, így a következő napokban derül csak ki, Szucsánszki pályára léphet-e az Eb-n. Annyi mindenesetre valószínű, hogy ha játszik is, azt csak a középdöntőben teheti, a csoportmeccseket kihagyja.

"A két edzés között elmegyek az arcvédő maszkomért, aztán elutazom a csapattal Svédországba, és

vagyis egyelőre úgy tűnik, hogy a csoportmérkőzéseket biztosan kihagyom. A hétköznapokon most már nem érzek fájdalmat, csak ha a törés helyén, az orrom tövénél megnyomom az arcom, de ez nem jelenti azt, hogy mozgás közben nem lesz majd kellemetlen. Bízom benne, hogy megfelelő ütemben gyógyul, és akkor én is a válogatott segítségére lehetek az Eb-n" - mondta Szucsánszki.

Kovacsics biztosan kihagyja az Eb-t

"Ugyanott szakadt be a vádlija, ahol múltkor, de most a vizsgálatok alapján még egy kicsit jobban, mint az első esetnél – mondta dr. Pavlik Attila a Fradi átlövőjéről.

"Nála nem kérdés, hogy meg kell várni a teljes felépülést, mielőtt újra kezdhetné az edzéseket. Véleményem szerint

erre rámegy a december,

de ha minden a tervek szerint halad, a januári mérkőzéseken már ismét pályára léphet."

Kovacsics Anikó Forrás: MTI

A december 5-én kezdődő Eb-n a magyar csapat Csehországgal, Dániával és Montenegróval