Elbúcsúzott az elmúlt húsz év legjobb román kézise

Aurelia Bradeanu, kézilabda
Romania's centre back Aurelia Bradeanu lies past the Olympic Rings after a fall during the women's preliminaries Group A handball match Romania vs Montenegro for the Rio 2016 Olympics Games at the Future Arena in Rio on August 10, 2016. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
2500 néző előtt elbúcsúzott a román női kézilabda-válogatottól Aurelia Bradeanu, a Győri Audi ETO korábbi, a CSM Bucuresti jelenlegi játékosa.

A 37 éves irányító a Kárpát-kupa döntőjében egy percet játszott a magyarok ellen, 274. mérkőzésén megszerezte 686. gólját.

"Szerettem volna kibírni sírás nélkül, és sikerrel jártam, pedig nagyon erős érzelmek kavarogtak bennem" – nyilatkozta a mérkőzés után. A Gazeta Sporturilor szerint 2500 ember énekelte a nevét, akadtak olyan szurkolók, akik sírtak a lelátón, és megköszönték neki, amit a román kézilabdáért tett.

Aurelia Bradeanu visszavonult a válogatottságtól Forrás: AFP/Franck Fife

"Pályafutásom legszebb 17 évét töltöttem a válogatottban, akadtak jó és rossz élmények, örömök és csalódások" – jellemezte ez az időszakot. Összesen 17 világversenyen vett részt, három érmet szerzett: egy vb-ezüstöt 2005-ben, egy vb-bronzot 2015-ben és egy Eb-bronzot 2010-ben.

"Le a kalappal Bradeanu előtt, azt hiszem, ő volt az elmúlt 20 év legnagyobb román játékosa" - mondta róla Alexandru Dedu, a román szövetség elnöke.

Bradeanu jelezte, klubszinten folytatja pályafutását. „A kézilabda az életem, sohasem fordulok el szeretett sportágamtól. Ha szükség van rám, akkor csak hívjanak fel" – üzente a szövetségnek.