Miss Handball az Eb-részvételért harcol

Elena Voicu, Dunarea Braila, kézilabda
Elena Voicu, Dunarea Braila, kézilabda
Vágólapra másolva!
Noha a Román Kézilabda Szövetségnek nem sikerült rangos mezőnyt összehoznia a 48. Kárpát-kupára, egy fotósorozattal megpróbált nézőket toborozni a kétnapos kolozsvári tornára. A Dunarea Braila kapusa, a román sajtó által Miss Handballnak nevezett Elena Voicu gladiátor- és testőrjelmeze nagy tetszést aratott, de ő így is csak a B válogatottig jutott el.

"A fotózás és a modellkedés sokkal nehezebb volt, mint amit vártam, de érdekes tapasztalattal gazdagodtam. Gladiátorként azt a harcos hozzáállást akartam megtestesíteni, amire az Európa-bajnokságon szükségünk lesz" – idézte Voicut a Prosport.ro portál.

Elena Voicu Forrás: Prosport.ro

A 26 éves játékos ugyan ott volt Ambros Martín bő keretében, de az ETO edzőként román kapitányságot vállaló szakember végül Paula Ungureanut és Yuliya Dumanskát jelölte az A válogatottba, Voicu és Denisa Dedu csupán a B csapatban kapott helyet.

Forrás: Prosport.ro

A szombati elődöntőkben az A csapat 31-23-ra verte a B-t úgy, hogy a 45. percig szoros volt a mérkőzés, míg Magyarország 30-26-ra nyert Hollandia B csapata ellen.

Forrás: Prosport.ro

A vasárnapi döntőt 19 órától rendezik, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.