Nagy László: Furcsa és fájó a második ilyen vereségem

Nagy László
Veszprém, 2016. november 20. A veszprémi Nagy László (k), valamint Daniel Narcisse (b) és Henrik Mollgaard (j), a francia PSG játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának hetedik fordulójában játszott Telekom Veszprém - Paris Saint-Germain (PSG) mérkőzésen a Veszprém Arénában 2016. november 20-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém egy utolsó pillanatban lőtt góllal kapott ki a világ egyik legjobb csapatától 29-28-ra a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában. A szurkolók hazai pályát teremtettek a magyar csapatnak, de Nagy László szerint a játékvezetők nem tettek így. A csapatkapitány az Origónak azt is elmondta, hogy miért különösen fájó neki ez a vereség. Veszprémben jártunk, ahol a világválogatottnak is megfelelő PSG volt a magyar bajnok ellenfele.

A meccs előtt egy órával már szinte teljesen tömve volt a Veszprém Aréna parkolója, nem csoda, hiszen a világ egyik legjobb csapata, a legnagyobb költségvetéssel dolgozó PSG érkezett a magyar bajnokhoz. A szakértők szerint a Barcelona és a PSG pályázik a legnagyobb eséllyel a Bajnokok Ligája megnyerésére, a Veszprém mindkét nagyágyút meg is kapta. A franciák vezették az A csoportot a forduló előtt:

Így állt a csoport a meccs előtt Forrás: http://ehfcl.com/

"Lehet, hogy ez a két csapat a világ két legjobbja, de a harmadik-negyedik helyen ott vagyunk mi is, és biztos vagyok benne, hogy egy-egy meccsen bármikor megverhetjük bármelyiküket.

- mondta kérdésünkre Áron, egy 38 éves Veszprém-szurkoló.

A PSG valóban egy kisebb világválogatottal ér fel, elég csak Nikola Karabatic, Mikkel Hansen, Daniel Narcisse, Luc Abalo és a világ egyik legtehetségesebb jobbátlövője, a 21 éves Nedim Remili nevét említeni.

Nikola Karabatic az egyik legnagyobb sztárja a PSG-nek Forrás: AFP/Frederick Florin

Közben halljuk, hogy tört angollal valaki azt kérdezi a jegypénztárnál, merre találja a sajtóbejáratot, kiderül, hogy a Le Parisien francia lap újságírója, útba is igazítom, egyúttal esélylatolgatásra kérem. "A PSG jobb csapat, jobb játékosai vannak, és szerintem viszonylag simán, de legalábbis végig vezetve nyerni is fog."

Azt azért megkérdezem a kollégától, hogy annak fényében is fenntartja-e ezt a jóslatot, hogy eddig hatszor találkozott egymással a két csapat, négy magyar győzelem mellett egy-egy döntetlen és francia siker született.

Tavaly ugyanígy a BL-csoportban Veszprémben nyolc góllal kapott ki a PSG,

és egy kezünkön meg tudjuk számolni, hogy az elmúlt negyven évben hány csapat tudott Veszprémben győzni.

A sztárok tudnak dönteni

"Igen, de a miénk most tényleg a világ legerősebb csapata. Bár úgy gondolom, hogy a Barcelona mellett valóban a Veszprém csarnokában a legnehezebb nyerni, de az ilyen meccseket a sztárok tudják eldönteni, azokból pedig több van a PSG-ben."

Utóbbi állásponttal már csak azért is tudunk egyetérteni, mert a meccs előtt kiderült, hogy a veszprémiek egyik legjobbja,

Aron Pálmarsson lovaglóizom-sérülés miatt nem játszhat,

így támadásban jelentősen csökkentek a magyar bajnok lehetőségei.

A hangulat a két csapat bemutatásától kezdve a végső sípszóig ugyanolyan világszínvonalú volt, mint a két klub játékoskerete.

A meccs a két kapus, Mikler és Omeyer párharcával kezdődött, sorra mutatták be a nagyobbnál nagyobb védéseket. Nagy László szerezte a meccs első gólját, utána azonban a PSG fordított, és egy-két góllal mindig vezetett is, a magyar bajnok loholt az eredmény után, de háromnál messzebb nem engedte a világválogatottal is felérő vendégeket.

Most a végét nyomjuk meg, úgy nyerünk

A közönség folyamatosan elégedetlenkedett a játékvezetői ítéletek miatt, de az igazsághoz tartozik, hogy az első két hetesét kihagyta a Veszprém, így ha azt belövi, akkor a szünetben is vezethetett volna, ehelyett 14-15 volt oda. Ez csak azért adott aggodalomra okot, mert bár a veszprémi szekér az idén döcög, de az első 40-45 percben mindenki ellen kiválóan játszott.

"Jó lesz ez, most majd a végét nyomjuk meg, és úgy nyerünk" - reagált egy veszprémi szurkoló a felvetésemre.

Félidei statisztika:

A második játékrészben gyorsan fordítani tudott a Veszprém, 21-20 volt ide, mire kiszórtak több hazai játékost is a bírók, és heteseket adtak a vendégeknek.

Volt, hogy kettős emberhátrányban játszott a magyar bajnok,

a PSG pedig világklasszis csapat révén ezt könyörtelenül ki is használta, és elhúzott 24-21-re.

Nagy László a szünetben is számon kérte az egyik játékvezetőt:

A veszprémiek azonban nem adták fel, a közönség egészen hihetetlen buzdítása mellett nemcsak hogy kiegyenlítettek, de át is vették a vezetést. Az utolsó percben 28-28-nál ott volt a hazaiak kezében a győzelem, de Omeyer két ziccert is védett, Gensheimer pedig a másik oldalon, az utolsó másodpercben, szélről nem hibázott. (28-29)

Az utolsó másodpercben kapott gól:

"Meglepő, hogy nyerni tudtunk Veszprémben, nagyon régóta nem volt erre példa, nem is emlékszem rá, hogy mikor győztem itt utoljára.

- mondta Zvonimir Serdarusic, a PSG vezetőedzője.

A veszprémiek máshogy látták

Xavi Sabate, a veszprémiek spanyol edzője erre így reagált: "Valóban 45-50 percig vezettek, de egy meccs 60 percig tart. A végén a győzelem ott volt a kezünkben Európa talán legjobb formájában játszó csapata ellen. Túl sok kétperces büntetést kaptunk, volt két-három olyan alkalom, amikor jogtalanul állították ki a játékosainkat."

Nagy László szerint a csapat a sok sérült és a beteg miatt lassan elfogyott, és ezt a PSG ki is használta. A csapat kapitánya nem szeretett volna a játékvezetőkkel foglalkozni, de azért az Origónak megjegyezte, hogy voltak furcsa ítéleteik.

Nagy szerint furcsán ítélnek a Veszprém ellen a játékvezetők Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

"Amit tapasztatunk az elmúlt meccseken, hogy a hazai csapat mindig kapott három-négy labdát ellenünk, mi itthon egyet sem. Ez van,

a világ egyik legjobb kapusa, Omeyer mindkétszer védett. Egyébként sok gólt lőttünk, és sokat is kaptunk, ezek a fantasztikus szurkolók nem ezt érdemelték. Mióta itt vagyok, négy és fél éve, ez volt a második hazai vereségünk. Nagyon fájó."

A végén így köszönték meg Nagyék a szurkolást:

Tavaly a Veszprém hazai pályán nyolc góllal megverte a PSG-t, arra a kérdésre, hogy miben volt más a mai meccs, Nagy így válaszolt: "Akkor a szezon legjobb játékát mutattuk mind támadásban, mind védekezésben, idén nem feltétlen. Az sem volt reális, és ez sem, vagy legalábbis

most szerettünk volna legalább egy góllal nyerni.

Sokkal komplettebb lesz a játékunk, ha meggyógyulnak a betegeink és felépülnek a sérültjeink. Jövő héten Párizsban javíthatunk."

További eredmények:

Bjerringbro-Silkeborg (dán) - Barcelona (spanyol) 23-27 (13-11)
THW Kiel (német) - Flensburg-Handewitt (német) 22-30 (12-14)


csütörtökön játszották:
Wisla Plock (lengyel)-Schaffhausen (svájci) 33-26 (15-12)

Az állás: 1. Paris Saint-Germain 12 pont (220-189), 2. Barcelona 12 (199-179), 3. Flensburg 9, 4. Telekom Veszprém 8, 5. THW Kiel 6, 6. Wisla Plock 5, 7. Bjerringbro-Silkeborg 4, 8. Schaffhausen 0


B csoport:
szombaton játszották:
Kristianstad (svéd) - MOL-Pick Szeged 21-29 (12-15)
Meskov Breszt (fehérorosz)-Celje (szlovén) 29-29 (14-15)


csütörtökön játszották:
Rhein-Neckar Löwen (német) - Vardar Szkopje (macedón) 27-33 (16-17)


szerdán játszották:
PPD Zagreb (horvát) - Kielce (lengyel) 23-26 (12-11)


Az állás: 1. Vardar Szkopje 12 pont, 2. Kielce 10, 3. MOL-Pick Szeged 9 (192-179), 4. Rhein-Neckar Löwen 9 (203-200), 5. Meskov Breszt 7, 6. Celje 4, 7. Kristianstad 3, 8. PPD Zagreb 2


A csoportgyőztesek a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőbe jutnak.