Vágólapra másolva!
A Ferencváros női kézilabdacsapata idegenben 33-28-ra verte az orosz Asztrahanocskát, úgy, hogy az első félidőben többször is négy gólos hátrányban volt. A zöld-fehérek a második helyen jutottak tovább a csoportból.

Női kézilabda BL, csoportkör, B csoport, 6. forduló
Asztrahanocska–FTC Rail-Cargo 28-33 (14-14.)

A magyar ezüstérmes a Bajnokok Ligája csoportkörének záró fordulójában ahhoz az orosz bajnokhoz látogatott, amelyiket a második fordulóban rendkívül magabiztosan győzött le 32-23-ra.

Ezúttal az Asztrahanocska kezdte jobban a mérkőzést, és kihasználva a Fradi hibáit, előbb csak egy-két, majd

a félidő közepén már négy, sőt öt góllal vezettek (11-6-ra a 18. percben).

Ekkor megrázta magát a Ferencváros, és Szucsánszki Zita góljainak, valamint Szikora Melinda bravúrjainak a kapuban köszönhetően a félidőre már 14-14-es döntetlennel vonulhattak a csapatok.

Danick Snelder is kivette a részét a gólgyártásból Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A második félidő Nerea Pena góljával kezdődött. Ekkor vezetett először az FTC, és ettől fogva nem is adta vissza az előnyt az orosz csapatnak. Az Asztrahanocska a 46. percben még feljött egy gólra (21-22),

ezt követően azonban a magyar csapat előnye egyre csak nőtt,

és akkor sem remegtek meg, amikor az oroszok hét perccel a vége előtt újra az egyenlítésért támadtak – inkább lőttek gyorsan két gólt.

A meccs végére alakult ki a legnagyobb, öt gólos különbség a két csapat között, a Ferencváros pedig 33-28-ra győzött, és úgy jutott tovább a második helyen a csoportból, hogy a Szkopje elleni idegenbeli döntetlen egy pontja mellett az oroszok ellenki két győzelemért járó 4 pontot is magával viszi a középdöntős csoportba.

A B csoport végeredménye: 1. Vardar Szkopje (macedón) 11 pont, 2. FTC 9, 3. Asztrahanocska 2 (orosz, 156-189), 4. HC Leipzig (német, 139-196)

A középdöntő I. csoportjának mezőnye:
1. Szkopje 7 pont, 2. Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 6, 3. FTC 5, 4. Metz (francia) 4, 5. Thüringer HC (német) 2, 6. Asztrahanocska 0.