Könnyed győri BL-siker a csoportutolsó ellen

Tóth Gabriella, Győri Audi ETO KC , kézilabda
Győr, 2016. november 19. A győri Tóth Gabriella (k) tör kapura a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Győri Audi ETO KC - Rosztov Don mérkőzésen Győrben 2016. november 19-én. Jobbra Olga Csernojivanenko, az orosz Rosztov Don játékosa. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A biztos középdöntős Győr 32-25-re nyert a vendég orosz Rosztov-Don ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében.

Eredmény, női kézi-BL, C csoport, 6. (utolsó) forduló:
Győri Audi ETO KC - Rosztov-Don (orosz) 32-25 (15-12)

A találkozónak nem volt különösebb tétje: a Rosztov biztos utolsó volt csoportjában, azaz nem juthatott tovább, és átkerül az EHF-kupába. Az is eldőlt már, hogy a várandós Heidi Lökét nélkülöző győriek a Midtjylland elleni hazai, valamint a címvédő román CSM Bucuresti elleni oda-vissza győzelemnek köszönhetően hat ponttal vágnak neki a középdöntőnek. A két csapat október 22-i összecsapásán a Győr 28-27-re győzött idegenben.

Tóth Gabriella tör kapura Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A szombati találkozón a felek végig szoros meccset vívtak, hol a Rosztov, hol az ETO vezetett. A szünet előtti hajrá a hazaiaknak sikerült sokkal jobban. A második félidőben már egyértelmű volt az esélyesebb győriek fölénye, és magabiztos sikerrel zárták a csoportkört.

A nap másik mérkőzésén a macedón Vardar 23 góllal nyert Lipcsében. Így az FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnapi, asztraháni találkozójának komoly tétje lesz, mert a végeredményt mindkét csapat továbbviszi a középdöntőbe. Most a szkopjeiek elleni döntetlennel és vereséggel, valamint az Asztrahanocska elleni hazai sikerrel a Ferencvárosnak három pontja van, amely egy újabb diadallal öt pont lenne.