Vágólapra másolva!
Minden idők legjobb jégkorongozója, Wayne Gretzky új szerepkörben mutatkozik be: december 11-én a Simpson család című rajzfilmsorozatban saját magát szinkronizálja, ezzel ő lesz az első hokis, aki megszólal a legendás szériában.

„Olyan hőst kerestünk, aki a télapóhoz hasonlóan kapcsolódik a télhez. Így találtunk rá" – nyilatkozta Al Jean, a sorozat producere. „Az emberek sok mindenen tudnak vitatkozni, de egy dologban nem: amikor az a kérdés, ki volt a minden idők legjobb jégkorongozója, mindenki Gretzkyt mondja."

Az Edmonton Oilers, a Los Angeles Kings, a St. Louis Blues és a New York Rangers egykori klasszisa 894 gólt, 1963 asszsztot, azaz összesen 2857 pontot jegyzett, ezzel mindhárom kategóriában NHL-rekorder.

Wayne Gretzky Forrás: Twitter

Legjobbja nélkül is simán nyert a Tampa Bay

A Tampa Bay Lightning simán megnyerte első mérkőzését azután, hogy kedden egyik legjobbja, Steve Stamkos súlyos térdsérülést szenvedett. A Lightning a csütörtöki játéknapon a Buffalo Sabres vendégeként lépett pályára és 4-1-es sikert aratott. A klub vezetői még a meccs előtt bejelentették, hogy a már műtéten is átesett Stamkosra legalább négyhónapos kihagyás vár.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 1-4
Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets 5-2
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 6-1
Ottawa Senators - Nashville Predators 1-5
St. Louis Blues - San Jose Sharks 3-2
Minnesota Wild - Boston Bruins 1-0
Dallas Stars - Colorado Avalanche 3-2
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 3-2 - hosszabbítás után
Anaheim Ducks - New Jersey Devils 3-2
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 4-2.