Negyven éve kezdett így utoljára a Cleveland

Toronto Raptors v Cleveland Cavaliers GettyImageRank2 BASKETBALL NBA SPORT
CLEVELAND, OH - NOVEMBER 15: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers fights for position with DeMar DeRozan #10 of the Toronto Raptors during the second half at Quicken Loans Arena on November 15, 2016 in Cleveland, Ohio. The Cavaliers defeated the Raptors 121-117. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory copyright notice. Jason Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Cleveland Cavaliers megnyerte a Toronto Raptors elleni rangadót, így 9-1-es mérleggel áll. Ilyen jó kezdésre utoljára 1976-ban volt képes a csapat. Nyert az Atlanta Hawks is, a Chicago Bulls pedig nagyon elverte a Portlandet. A Lakers pontgazdag mérkőzésen győzte le a Brooklynt.

Az előző idényben a Keleti Főcsoport-dóntőjében találkozott egymással a Cleveland Cavaliers és a Toronto Raptors. Akkor LeBron Jamesék 4-2-vel jutottak be a nagy döntőbe, amit aztán meg is nyertek. A két remek keleti csapat összecsapása ezúttal is kiélezett csatát hozott,

A Cavs végül négy ponttal nyert, köszönhetően a mérkőzés záró szakaszában bemutatott 18-5-ös szakasznak, amire már nem volt válasza az egyébként remekül játszó Raptorsnak. A vendégek mindössze nyolcszor adták el a labdát, amiből a Cavs csupán hét pontot tudott szerezni.

Nem csak a sztárok tündököltek:

A hazaiak legjobbja ezúttal is LeBron James volt, aki a 28 pontja mellé begyűjtött 14 lepattanót, illetve kiosztott 9 gólpasszt – nem sok híja volt a tripla-duplának. Vendég oldalról megszakadt a liga legjobb pontgyárosának, DeMar DeRozannak a 30 pontos szériája, ezúttal 26-ig jutott. Nála csak Lyle Lowry volt jobb, aki 28 ponttal, 9 assziszttal és öt gólpassza zárta az estét.

Keleti uralom

Az elmúlt évek nyugati dominanciája után újra keletre kerülhet az NBA súlypontja. A 8-2-vel álló Atlanta ezúttal a Miami Heat otthonában győzött szűken, a Chicago Bulls (7-3) viszont nagyon megverte idegenben a rossznak éppenséggel nem mondható Portland TrailBlazerst.

A vendégek egy 10-0-s rohammal kezdtek, majd a harmadik negyedben már 26 ponttal is vezettek. A Bullsban a kezdő ötös minden tagja 10 pont fölé jutott (a legjobb a 27-et összeszorgoskodó Jimmy Butler volt), és a 12 pályára lépő játékos közül 11 szerzett pontot. Ez utóbbi a hazaiakra is igaz volt, ott viszont csak hárman termeltek legalább tíz pontot, ami édes kevés volt.

Továbbra is pozitív (6-5) mérleggel áll a Los Angeles Lakers, amelyik ezúttal Brooklynban tudott győzni, köszönhetően elsősorban a 32 pontig jutó D'Angelo Russel hatékony játékának, aki már az első negyedben 17 pontot termelt.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors 121-117
Miami Heat-Atlanta Hawks 90-93
Minnesota Timberwolves-Charlotte Hornets 108-115
Portland Trail Blazers-Chicago Bulls 88-113
Los Angeles Lakers-Brooklyn Nets 125-118