Három magyar csapat is a BL főtábláján

Erdélyi Balázs
Eger, 2016. november 9. Az egri Erdélyi Balázs (fehérben) és Ivan Buljubasic, a horvát Rijeka játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében játszott ZF-Eger - Primorje Rijeka mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2016. november 9-én. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
A rendező jogán főtáblás Szolnok mellé csatlakozott az OSC és az Eger is a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában azzal, hogy a selejtező harmadik fordulójában mindkét csapat nyerni tudott.

Vincze Balázs együttese, az OSC a hazai találkozón aratott négygólos győzelem után ugrott medencébe Olaszországban a Verona ellen, és már az első negyedet követően 3-1-re vezetett. A veronai csapat csak a záró felvonásban tudta megfordítani az állást, de összesítésben így is távol állt a továbbjutástól.

Az Eger szerdán a selejtező harmadik fordulójának visszavágóján hatgólos előnyről fogadta a horvát Primorje Rijeka együttesét, és ugyan rosszul kezdett (0-3), de a nagyszünet után már nem volt kérdés a továbbjutása.

Erdélyi Balázs (fehérben) a Rijeka elleni meccsen Forrás: MTI/Komka Péter

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör (a főtáblára jutásért), visszavágó:
ZF-Eger - Primorje Rijeka (horvát) 11-5 (2-3, 6-1, 2-1, 1-0)
a magyar csapat gólszerzői: Hosnyánszky 3, Vapenski, Decker 2-2, Kovács G., Erdélyi, Bedő, Cuk 1-1
Továbbjutott: a ZF-Eger, 23-11-es összesítéssel.

Verona (olasz) - A-Híd OSC-Újbuda 13-11 (1-3, 2-1, 3-4, 7-3)
a magyar csapat gólszerzői: Seman 3, Nikic 2, Bundusch, Gór-Nagy, Kovács G., Salamon, Zalánki, Bátori 1-1
Továbbjutott: az A-Híd OSC-Újbuda, 21-19-es összesítéssel.

Az OSC az A csoportba jutott, ott a Szolnoki Dózsa-Közgép, a görög Olimpiakosz, a francia Olympic Nice, a német Spandau Berlinh és az olasz Brescia lesz az ellenfele.

Az Eger a B csoportban a horvát Jug Dubrovnik, az olasz Pro Recco, a spanyol CNA Barceloneta és a szerb Partizan Beograd, valamint a német Waspo Hannover csapatával találkozik majd.

A csoportkör játéknapjai: november 30., december 10., december 21., január 18., február 8., február 18., március 1., március 22., április 5., április 26.

A Final Sixet május 26-27. között Budapesten rendezik.