Vágólapra másolva!
Courtney Vandersloot magyar állampolgár lett, az amerikai születésű kosárlabdajátékos már a novemberi Eb-selejtezőkön Stefan Svitek rendelkezésére állhat.

Ma letette az állampolgársági esküt és holnap a tervek szerint megkapja a magyar útlevelét Courtney Vandersloot. A 173 centiméteres játékos 1989. február 8-án született az Egyesült Államokban, a neves Gonzaga Egyetem csapatában játszott és 2011-ben a WNBA draftján az előkelő 3. helyen választotta ki a Chicago Sky.

Vandersloot 2011-ben a Besiktas csapatánál kezdte európai karrierjét, jelenleg a szintén török Yakin Dogu Üniversitesi játékosa, ahol többek között Vajda Anna csapattársa is.

Courtney Vandersloot Forrás: The Seattle Times

Vandersloot már jövő héten bemutatkozhat a magyar válogatottban,

hiszen Stefan Svitek együttese november 19-én Pécsett Portugália ellen lép pályára, majd 23-án a szlovákiai Pöstyénben zárja az Eb-selejtezőket.

Magyarország pillanatnyilag 3 győzelemmel és 1 vereséggel áll a négycsapatos csoportban (MAGYARORSZÁG, Izland, Portugália, Szlovákia). Az Eb-re a selejtezőkből a kilenc csoportgyőztes és a hat legjobb csoportmásodik jut ki, a rendező Csehország alanyi jogon vehet részt a jövő évi kontinenstornán.