21 éve nem mosták így le a Montrealt

Columbus Blue Jackets, jégkorong, NHL
COLUMBUS, OH - NOVEMBER 4: Sergei Bobrovsky #72 of the Columbus Blue Jackets is congratulated by David Savard #58 of the Columbus Blue Jackets after stopping 30 shots and defeating the Montreal Canadiens 10-0 on November 4, 2016 at Nationwide Arena in Columbus, Ohio. Kirk Irwin/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A listavezető Montreal Canadiens jégkorongcsapata 10-0-ra kikapott a Columbus Blue Jackets otthonában az NHL pénteki játéknapján. A kanadai klub 1995 februárja óta nem szenvedett ilyen súlyos vereséget.

A hazaiak történelmük legnagyobb különbségű győzelmét aratták, ugyanakkor a 100 éves Montreal - amely a legsikeresebb klub az NHL-ben a bajnoki címeket tekintve - fennállása során negyedszer kapott ilyen megalázó arányban. Utoljára 1995 februárjában a Detorit verte el piszkosul, akkor 11-1-re.

Cam Atkinson, Scott Hartnell, Nick Foligno és Josh Anderson két-két gólt ütött, míg Alexander Wennberg egyéni csúcsnak számító négy gólpasszt adott. Szergej Bobrovszkij mind a 30 Canadiens-lövést védte.

Szergej Bobrovszkij kapus minden dicséretet megérdemelt a csapattársaktól Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kirk Irwin

"Nem hiszem, hogy ezt el fogjuk felejteni" - jegyezte meg a montreali Brendan Gallagher. Mind a tíz gólt Al Montoyának, a Canadiens második számú kapusának lőtték, ugyanis a sztár, Carey Price pihenőt kapott.

A kanadai együttes listavezetőként, és sorozatban aratott nyolc győzelemmel érkezett a találkozóra. A csapat a szezon első tíz összecsapásán összesen kapott 13 gólt - főleg Price remek teljesítménye miatt -, most viszont az első két harmadban már nyolcszor kapitulált.

Eredmények:
Columbus Blue Jackets – Montreal Canadiens 10-0
Detroit Red Wings – Winnipeg Jets 3-5
Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 5-1.