Társoldalunk:

Egyre ijesztőbb ez a Chicago Bulls

2016.11.01. 08:48

Nem éppen egy elit csapat a Brooklyn Nets, de azért egy 30 pontos idegenbeli győzelem még ellenük is megsüvegelendő. A mutatványt a Chicago Bulls adta elő az NBA vasárnapi játéknapjátn, és az újjászülető Bikák három meccs után hibátlanul hasítanak. Akárcsak az Atlanta, vagy a szintén nyerő L.A. Clippers.

Az valahol várható volt, hogy Dwayne Wade érkezése felpezsdíti a Chicago Bulls elmúlt években hervadozsára hajlamos brigádját, de egyelőre minden képzeletet túlszárnyal a megújult gárda. 

Az immár háromból hármat nyerő Bulls ezúttl úgy verte idegenben 118-88-ra a forduló előtt 1-2-vel álló Brooklyn Netset, hogy a csapat legeredményesebb játékosa a 22 pontig jutó Jimmy Butler volt, azonban rajta kívül még hatan jutottak tíz pont föé - azaz igazi csapatként működött a Bulls.

Nagyot játszott Rajon Rondo is: az irányító neve mellé ugyan csak 10 pont és négy gólpassz került, de rengeteg olyan akció végén szerzett pontot a Bulls, ami Rondo labdaszerzéséből, és passzából indult. 

Nyert, és ugyancsak 3-0-val áll az atlanta Hawks is, ahol ezúttal végre a 18 pontig jutó Dwight Howard vitte a prímet kéz a kézben a 17 egységet termelő Kyle Korverrel és Dennis Schroderrel. A Hawks szoros sacramentói sikerének egyik kulcsa volt, hogy az eddigi három meccsén 30 pontos átlagot hozó DeMarcus Cousinst 14 pontot tudták tartani.

Nyugaton a (San Antonio és az Oklahoma mellett) a Los Clippers is hibátlan mérleggel büszkélkedhet. A Clippers ezúttal a Phoenix Sunsot intézte el 116-98-ra, természetesen a Chris Paul (24 pont, 8 gólpassz), Blake Griffin (21 pont, 11 lepattanó), DeAndre Jordan (19 pont, 11 lepattanó) nagy hármassal az élen.

Eredmények:
Brooklyn Nets - Chicago Bulls 88-118
Sacramento Kings - Atlanta Hawks 95-106
Los Angles Clippers - Phoenix Suns 116-98
Toronto Raptors - Denver Nuggets 105-102