Egyre ijesztőbb ez a Chicago Bulls

Chicago Bulls v Brooklyn Nets GettyImageRank3 BASKETBALL NBA SPORT
NEW YORK, NY - OCTOBER 31: Jimmy Butler #21 of the Chicago Bulls drives around a pick against the Brooklyn Nets during the second half at Barclays Center on October 31, 2016 in New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Michael Reaves/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem éppen egy elit csapat a Brooklyn Nets, de azért egy 30 pontos idegenbeli győzelem még ellenük is megsüvegelendő. A mutatványt a Chicago Bulls adta elő az NBA vasárnapi játéknapjátn, és az újjászülető Bikák három meccs után hibátlanul hasítanak. Akárcsak az Atlanta, vagy a szintén nyerő L.A. Clippers.

Az valahol várható volt, hogy Dwayne Wade érkezése felpezsdíti a Chicago Bulls elmúlt években hervadozsára hajlamos brigádját, de egyelőre minden képzeletet túlszárnyal a megújult gárda.

Az immár háromból hármat nyerő Bulls ezúttl úgy verte idegenben 118-88-ra a forduló előtt 1-2-vel álló Brooklyn Netset, hogy a csapat legeredményesebb játékosa a 22 pontig jutó Jimmy Butler volt, azonban rajta kívül még hatan jutottak tíz pont föé - azaz igazi csapatként működött a Bulls.

Nagyot játszott Rajon Rondo is: az irányító neve mellé ugyan csak 10 pont és négy gólpassz került, de rengeteg olyan akció végén szerzett pontot a Bulls, ami Rondo labdaszerzéséből, és passzából indult.

Nyert, és ugyancsak 3-0-val áll az atlanta Hawks is, ahol ezúttal végre a 18 pontig jutó Dwight Howard vitte a prímet kéz a kézben a 17 egységet termelő Kyle Korverrel és Dennis Schroderrel. A Hawks szoros sacramentói sikerének egyik kulcsa volt, hogy az eddigi három meccsén 30 pontos átlagot hozó DeMarcus Cousinst 14 pontot tudták tartani.

Nyugaton a (San Antonio és az Oklahoma mellett) a Los Clippers is hibátlan mérleggel büszkélkedhet. A Clippers ezúttal a Phoenix Sunsot intézte el 116-98-ra, természetesen a Chris Paul (24 pont, 8 gólpassz), Blake Griffin (21 pont, 11 lepattanó), DeAndre Jordan (19 pont, 11 lepattanó) nagy hármassal az élen.

Eredmények:
Brooklyn Nets - Chicago Bulls 88-118
Sacramento Kings - Atlanta Hawks 95-106
Los Angles Clippers - Phoenix Suns 116-98
Toronto Raptors - Denver Nuggets 105-102