Furcsa közleményben cáfol a Veszprém

Xavier Sabaté, Veszprém, kézilabda
Zágráb, 2015. október 3. Xavier Sabaté, az MKB-MVM Veszprém edzője a horvát PPD Zagreb ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának harmadik fordulójában játszott mérkőzésen Zágrábban 2015. október 3-án. (MTI/EPA/Antonio Bat)
Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém reagált a sajtóban megjelentekre, miszerint arra készülnek, hogy elbocsájtják Xavi Sabaté vezetőedzőt. A közlemény mindenesetre elég furcsa.

A klub honlapján megjelent közlemény úgy kezdődik, hogy "A Telekom Veszprém kézilabdacsapatának vezetőedzője Javier Sabaté", ám ezután nem sok szó esik arról, hogy mi a helyzet a klubnál, és mi a tervük a spanyol edzővel.

"Miként a családban szokás, a problémákat is magunk közt beszéljük meg, nyújtunk segítséget egymásnak, és örülünk közösen a sikernek" - áll a közleményben, ami talán burkolt utalás arra, hogy folynak a tárgyalások a folytatással kapcsolatban, ám ezt egyelőre nem szándékoznak nyilvánosságra hozni.

Xavier Sabaté Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

A közleményben nem szerepel, hogy megerősítenék a spanyol edzőt a posztján, ahogy az sem, hogy

szó sem lenne edzőváltásról, és Sabatéval képzelik el a jövőt.

Arra viszont felhívják a sajtó figyelmét, hogy "'hírlapi kacsákkal ne nehezítse a magyar válogatott szövetségi kapitányának és a Telekom Veszprém vezetőedzőjének munkáját!"

Az Origo itt írt bővebben a történtekről, illetve Sabaté esetleges elbocsátásáról.

Vége a spanyol korszaknak a veszprémi kéziseknél?