Jól járt, hogy nem lett modell a győri kézis

Yvette Broch, Győri Audi ETO KC, Oana Manea, CSM Bucuresti, kézilabda
Gyor Audi ETO's Yvette Broch (R) vies for the ball with Romanian CSM Bucharest's Oana Manea during the EHF Women's Champions League Final Four final match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 8, 2016. ATTILA KISBENEDEK / AFP
Vágólapra másolva!
Yvette Broch a Győri Audi ETO KC klasszisa egykor második lett Hollandiában a Topmodell leszek versenyen. Egy ideig modellkedett, a kézit abbahagyta, de a szurkolók örömére végül mégis a profi sportot választotta.

Nem csak a szurkolók látják szépnek a Győri Audi ETO KC holland játékosát, Yvette Broch-ot, hanem a szépségipar képviselői is, 2008-ban ugyanis második lett a holland Topmodell leszek (Holland's Next Top Model) című versenyen. Bátor dolog volt jelentkezni, de örömmel emlékszik vissza erre az időszakra: „A barátom mondta, hogy Yv, neked be kell nevezned erre a versenyre, én meg gondolkodtam, és odáig jutottam, hogy áh nem, majd mégis elküldtem a fotómat, és behívtak. Ezer lánnyal voltam az első körben, továbbjutottam, és akkor már úgy voltam vele, hogy meg akarom nyerni” – mondta erről az időszakról a játékos, kiderült tehát, hogy a győzni akarása akkor sem volt kevés.

Egy ideig abba is hagyta a profi kézilabdát. „Akkoriban a show után abbahagytam a kézilabdát, és modellként dolgoztam. Végül mégis a kézilabda mellett döntöttem” – árulta el a Sport TV Kezeket fel! című új kézilabda-magazinjának. Az eredménylajstromát elnézve jó döntést hozott, a holland válogatottal 2016-ban negyedik lett az olimpián, 2015-ben pedig világbajnoki ezüstérmet szerzett. Klubcsapatával idén megnyerte a magyar bajnokságot és kupát, és a BL-ben is kis híján a csúcsra jutott. A nemzeti csapat és a klub erejét ismerve nem lenne meglepő, ha ez a lista tovább bővülne 2017-ben.

A Sport1-en szeptember 30-án este 19:30-kor debütáló Kezeket fel! című műsorban Yvette Broch és Nycke Groot a modellkarrier mellett kettejük barátságáról is beszél, a MOL-Pick Szeged szélsőjéről, Jonas Källmanról megtudjuk, hogyan kapcsolódik ki szabadidejében. A Telekom Veszprém flensburgi döntetlenjére is visszatekintenek, és ellátogatnak az EHF-kupára készülő balatonfüredi csapathoz.

Kezeket fel!: szeptember 30. 19:30, Sport1