Vágólapra másolva!
Négy másodperccel a lefújás előtt kapott góllal 28-28-as döntetlent játszott a MOL-Pick Szeged a vendég német Rhein-Neckar Löwennel a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitófordulójában.

Bajnokok Ligája, 1. forduló, B csoport:
MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen (német) 28-28 (13-12)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző
v.:
Jurinovic, Mrvica (horvátok).
Szeged:
Sego - Sostaric 3/3, Balogh 3, Skube 2, Bánhidi, Gorbok 6, Källman 5. Csere: Thiagus Petrus, Blazevic, Buntic 3, Gaber 2, Bodó 1, Pedro Rodríguez 1, Obranovic 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Rhein-Neckar Löwen:
Palicka - Groetzki 5, Petersson, Pekeler 4, Guardiola 1, Du Rietz 4, Sigurdsson 5. Csere: Appelgren (kapus), Schmid 7/2, Baena 1, Reinkind 1. Vezetőedző: Nikolaj Jacobsen.
hetes:
5/3, illetve 2/2
kiállítás:
2, illetve 4 perc

Jó szegedi rajt, 3-1-es hazai vezetés után magára talált a Rhein-Neckar, amely 8-2-es rohammal negyedóra elteltével 9-5-re elhúzott. Időkérés után egy darabig állandósult a különbség, majd amikor újra lendületbe jöttek a szegediek, a németek próbálták rendezni soraikat.

A Szeged a gyors támadásainak és a feljavult védekezésének köszönhetően fordított

(11-10), és egygólos előnyét meg is őrizte a szünetig.

Pick Szeged Forrás: pickhandball.hu

A fordulást követően rövid ideig még a Tisza-partiak vezettek, ám aztán feljött a német csapat.

Hullámzott a játék, hol az egyik, hol a másik csapat kapott el jó periódust és került előnybe.

Az utolsó tíz percben egyre feszültebbé vált a hangulat,

szinte nem volt olyan bírói ítélet, melyet valamelyik oldal ne kifogásolt volna.

Rossz csere miatt 25-25-nél emberhátrányba került a Rhein-Neckar. Ekkor Sandro Obranovic góljaival, valamint Marin Sego védéseivel 27-25-re meglépett a Szeged, amely így kétgólos előnnyel fordulhatott a záró két és fél percre.

A hajrában a németek gyorsan tudtak válaszolni a gólokra, ezzel együtt a győzelemért támadhatott a hazai együttes. A lövés azonban nem sikerült, az ellentámadásból pedig négy másodperccel a vége előtt betalált a német bajnok.

Így - akárcsak szombaton a Telekom Veszprém - a Szeged is döntetlennel nyitotta a BL 2016/17-es kiírását.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője a Pickhandball.hu-nak: "Nem könnyű egy olyan meccs után nyilatkozni, amikor az utolsó másodpercekben kapod az egyenlítő gólt.

Ezen a meccsen bármilyen eredmény kialakulhatott volna - hiányzott még a tapasztalat, nem játszottunk elég összehangoltan ahhoz, hogy nyerjünk."

Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged átlövője: "Schmidnek minden döntésnél nyolc opció van a kezében, ez ellen védekezni, pláne 'emberhátrányban' borzasztó nehéz. Voltak buta hibáink, ennek ellenére a félidőben vezettünk. A hajrá alapján veszítettünk egy pontot, de az összképet nézve igazságos a döntetlen."

Nikolaj Jacobsen, a Rhein-Neckar Löwen vezetőedzője: "Nagyszerű meccset játszottunk, az első húsz percben kiemelkedően teljesítettünk. Végig kapus nélkül, hét mezőnyjátékossal támadtunk, mivel Mensah Larsen sérült, Du Rietz pedig nem bírt volna végig egy egész meccset. Boldog vagyok az egy ponttal, ez egy igazságos eredmény."

Kim Ekdahl Du Rietz, a Rhein-Neckar Löwen játékosa: "Elfáradtam, és furcsa is volt ez az edzőnk által kitalált játékstílus, de összességében jól teljesítettünk, és megérdemeltük az egy pontot."

A nap másik összecsapásán:
Kristianstad (svéd) - Vardar Szkopje (macedón) 23-28 (12-15)

Szombaton játszották:
Meskov Breszt (fehérorosz) - Kielce (lengyel) 24-29 (14-11)
Celje (szlovén) - PPD Zagreb (horvát) 30-28 (14-13)

A csoport:
Wisla Plock (lengyel) - Barcelona (spanyol) 23-28 (12-11)
THW Kiel (német) - PSG (francia) 28-27 (15-15)

szombaton játszották:
Flensburg-Handewitt (német) - Telekom Veszprém 24-24 (10-13)

csütörtökön játszották:
Schaffhausen (svájci) - Bjerringbro-Silkeborg (dán) 24-25 (12-10)

A két csoportból az első helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 2-6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőben folytatják szereplésüket.