Harminc perc alatt szétszedte az ETO a Fradit

Heidi Löke, Győri Audi ETO KC, kézilabda
Győr, 2016. március 26. A győri Heidi Löke (j), valamint a ferencvárosi Cifra Anita (b) és Kovacsicz Mónika a K&H női kézilabda liga Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésén Győrben 2016. március 26-án. A Győr 33-22-re győzött. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Hiába vezetett az első félidő után még egy góllal az Ferencváros, a második játékrészben a címvédő Győri Audi ETO tíz góllal verte a fővárosiakat. Mindkét oldalon jók voltak a kapusok, de Fradi nem tudta felvenni a Győr második félidei tempóját. Az FTC irányítója, Kovacsics Anikó bokasérülést szenvedett.

Eredmény, NB I, nők 2. forduló:
Győri Audi ETO KC ÷ FTC Rail-Cargo 28-19 (12-13)

Mindkét csapatnak volt egy-egy nagy hiányzója: a hazaiaknál Tomori Zsuzsa, a vendégeknél pedig Zácsik Szandra nem léphetett pályára sérülés miatt.

Nerea Pena hétméteresből lőtt góljával a fővárosiak szerezték meg a vezetést, majd a győriek egyenlítése után a spanyol irányító ismételt, majd Görbicz lőtt egy szép gólt. A 7. percben azonban már kettővel vezetett az FTC – a bajnok nem nagyon találta a ritmust támadásban.

Nerea Pena parádézott az első félidőben Forrás: MTI/Kovács Anikó

A vendégeknél a Győrből nyáron érkező Kovacsics Anikó játszott irányítót, akit nagy tapssal fogadtak az Audi Arénában.

A 12. percben vezetett először a Győr,

a láthatóan agresszívebb védekezés meghozta az eredményét – több labdát is szereztek a győriek, amiből Görbicz is lőtt egy újabb gólt. A vendégek azonban ettől még nem ijedtek meg, és két támadásból két gólt lőve egyenlítettek (7-7). A két kapus, Kari Grimsbő, illetve Szikora Melinda is kezdett belejönni, mindketten fogtak ziccereket.

Pena-parádé, Fradi-vezetés

A 20. percben a holland beálló, Danick Snelder góljával visszavette a vezetést a Fradi. Penával nem bírtak a győriek, nyolc perccel az első félidő vége előtt már az ötödik gólját szerezte (hármat hetesből, kettőt akcióból). Hornyák Dóra is hatalmas gólt lőtt a jobb átlövő posztjáról.

Az ETO két norvég sztárja, Heidi Löke és Nora Mörk egymás után harcolta ki a heteseket,

Görbicz Anita azonban kettőből csak egyet lőtt be,

így három perccel a félidő vége előtt továbbra is az FTC vezetett (11-12). A győriek kapkodtak, így a Ferencváros egy gólos előnnyel mehetett szünetre. Pena hét góllal zárta az első játékrészt.

Rákapcsolt a Győr

A második félidőben villámrajtott vett az ETO, és egy percen belül visszavette a vezetést, a 37. percben pedig Heidi Löke góljával már kettő volt az ETO előnye (16-14), de

a 19 éves Monori Orsolya első lövésével bemutatkozott a világ legjobb kapusának,

Grimsbőnek. A címvédő ugyan nem tudott megnyugató előnyt kiharcolni, de három perccel később Nycke Groot góljával azért mégiscsak hárommal vezetett (18-15) – ami már elég volt Elek Gábornak, hogy időt kérjen, és kicsit gyorsabb játékra ösztökélje a fradistákat.

Heidi Löke és a Győr a második félidőben már nem adott esélyt az FTC-nek Forrás: MTI/Kovács Anikó

Állandósult a győriek 3-4 gólos előnye,

ráadásul tíz perccel a vége előtt az addig biztosan büntetőző Pena keze is megremegett – vagy Kis Éva vedett, kinek hogy tetszik. És még Kovacsics Anikó is megsérült, akinek Eduarda Amorim csúszott rá a korábban kifordult bokájára.

Elfogyott a Fradi

Hét perccel a vége előtt pedig már hattal vezetett az ETO (24-18), Grimsbö ekkor már szinte mindent megfogott, a hazaiak pedig a labdaszerzésekből könnyű gólokat szerzett. Elek Gábor újra időt kért, és azt, hogy elől gyorsabban mozogjon a csapat, hátul pedig ne engedjék közel a falhoz a félelmetesen lövő Mörköt.

Erre viszont már sem idő, sem erő nem maradt, a győriek magabiztosan tartották, sőt növelték az előnyüket, és

végül tíz góllal, 16-6-ra nyerték a második félidőt,

a mérkőzést pedig 28-19-re. Miután az idiei bajnokságban nem lesz rájátszás – és feltéve, hogy mindkét csapat megnyeri valamennyi további bajnoki mérkőzését – a Fradinak a márciusi "visszavágón" tíz góllal kellene legyőznie a Győrt, ha bajnok akar lenni.